Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu zadovoljni

Hrvatske vode idu u štrajk: Sindikat Habijanu poslao zahtjev za sastanak

Hrvatske vode
Hrvatske vode Foto: Nera Simic/Cropix
Na sastanku sindikalnih povjerenika Sindikata poljoprivrede (PPDIV) u srijedu jednoglasno je odlučeno da kreću u pripreme za štrajk u Hrvatskim vodama, nezadovoljni ponudom poslodavca o povećanju plaća, rekao je Hini povjerenik za sjeverozapadnu Hrvatsku Davor Vrbek.

Na sastanku sindikalnih povjerenika Sindikata poljoprivrede (PPDIV) jednoglasno je odlučeno da kreću u pripreme za štrajk Hrvatskih voda. Razlog štrajka je nezadovoljstvo ponudom poslodavca o povećanju plaća.

S obzirom da nije postignut dogovor predstavnika radnika i poslodavca i nije uspio postupak mirenja, sindikatu je otvoren prostor za industrijske akcije.

Poslodavac i dalje nudi osam posto povećanja osnovice, uvođenje dodatka za topli obrok od 66,36 eura mjesečno, proporcionalno broju dana dolaska na posao, te povećanje limita iznosa troškova prijevoza sa sadašnjih 199,08 eura na 238,9 eura, što PPDIV smatra nedovoljnim.

Da su prihvatili ponudu Uprave Hrvatskih voda, kažu, doveli bi radnike s najnižim koeficijentom u situaciju da primaju tek nešto više eura od zakonom propisanog minimalca.

"Provest ćemo referendum među članstvom PPDIV-a u Hrvatskim vodama i ako se više od 75 posto članova izjasni za sindikalne akcije idemo u štrajk", kaže Davor Vrbek, povjerenik za sjeverozapadnu Hrvatsku.

U ponedjeljak su sindikalci uputili ministru gospodarstva i održivog razvoja Damiru Habijanu zahtjev za sastanak na kojem bi ga upoznali sa stanjem u državnoj tvrtki.

Na mogući sastanak s ministrom u PPDIV-u gledaju kao na "slamku spasa" koja bi omogućila prihvaćanje njihovih zahtjeva i spriječila štrajk u Hrvatskim vodama.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene