Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon obrata u aferi

Policijski sindikat nakon odluke suda da Ćelić nije kriv: "Zatražit ćemo ostavku ravnatelja policije zbog ove blamaže"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat policijskih službenika reagirao je na pravomoćnu presudu Prekršajnog suda u Zadru, a prema kojoj je bivši zamjenik ravnatelja policije Josip Ćelić oslobođen za prebrzu vožnju i sumnju u pokušaj zataškavanja procesuiranja tog prekršaja.

Iz sindikata navode kako je nevjerojatno da sud uvaži potrebe službe koje glavni ravnatelj policije nije uvažio te da je preočito kako se ovdje radi o nečemu drugome.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZ MUP-a NEMA ODGOVORA Slučaj Josipa Ćelića: Je li bivši zamjenik glavnog ravnatelja policije bio na dužnosti kad je uhvaćen u prebrzoj vožnji? Dopisi Sindikata policijskih službenika (Foto: Sindikat policijskih službenika) Nastavak afere Sindikat policijskih službenika zatražio ostavku šefa zagrebačke policije: "Odmah razriješite Marka Rašića"

Sindikat izražava zabrinutost činjenicom da je glavni ravnatelj policije svojeg zamjenika proglasio krivim prihvaćajući njegovu ostavku prije odluke suda te se pitaju što onda mogu očekivati 'obični' policijski službenici koji svakodnevno provode policijske poslove i primjenjuju ovlasti.

Naime, u petak je objavljena pravomoćna presudaPrekršajnog suda u Zadru prema kojoj je bivši zamjenik ravnatelja policije Josip Ćelić oslobođen za prebrzu vožnju i sumnju u pokušaj zataškavanja procesuiranja tog prekršaja.

Priopćenje Sindikata policijskih službenika prenosimo u cijelosti.

"Glavni ravnatelj policije i ministar u ozbiljnom problemu!?

Bivši zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić pravomoćno je oslobođen zbog brze vožnje radi koje su u listopadu 2019. glavni ravnatelj policije Nikola Milina i ministar Davor Božinović sazvali press konferenciju da bi ga razriješili te dužnosti navodeći:

'Od prvog dana, kad smo preuzeli odgovornost za ovaj sustav, poslali smo poruku da ćemo stati iza policijskih službenika kad je u pitanju njihov posao, ali i kad se napravi greška reagirat ćemo kako nalažu propisi i odgovornost u javnoj službi. Utvrđeni su prekršaji koji se ne mogu tolerirati i posljedice su jasne i nastupile su bez odlaganja. To je način na koji vodimo sustav', rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Naime, naprosto je nemoguće da je zamjenik glavnog ravnatelja policije prekršaj počinio radi službenih potreba koje je sud uvažio, a da o tome njegov šef glavni ravnatelj policije nije znao ili nije htio uvažiti i u startu ga 'proglasio krivim prihvaćajući njegovu ostavku'.

Preočito je da se ovdje radi o nečemu sasvim drugome, kako smo to i navodili u naših par dopisa, a na pitanja koja smo postavili odgovore do danas od glavnog ravnatelja policije nismo dobili.

Za nepovjerovati je da sud uvaži potrebe službe koje glavni ravnatelj policije nije uvažio, baš čudno, zar ne, jer pitanja koja smo postavili i nisu bila baš nešto preteška, osim ako posrijedi nisu bile 'igre prijestolja'.

Još žalosnija je činjenica da sam ministar i glavni ravnatelj policije navode 'da će stati iza policijskih službenika kada je u pitanju njihov posao' pa se postavlja ozbiljno pitanje ako glavni ravnatelj policije nije stao iza policijskog službenika koji je njegov zamjenik i prvi suradnik što onda da očekuju 'obični' policijski službenici koji svakodnevno provode policijske poslove i primjenjuju ovlasti.

Ponovno ćemo podsjetiti glavnog ravnatelja policije na postavljena pitanja i tražiti odgovore i o tome upoznati povjerenika za informiranje zbog nepoštivanja propisa glavnog ravnatelja policije od kojeg ćemo zatražiti i da ga primjereno kazni sukladno zakonu zbog nedostavljanja odgovora sindikatu te zatražiti ostavku radi ove blamaže, jer ovo je sramota sustava u kojem niti najviši menadžment ne zna tko što radi i tko je kome odgovoran!

Što onda očekivati od najniže rangiranih rukovodećih policijskih službenika?!", napisali su iz Sindikata policijskih službenika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene