Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrazili solidarnost

Sindikat novinara podržao učitelje u štrajku: ''Tko nije proveo 15 minuta u učionici, brojit će svaku kunu primljene plaće''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podršku učiteljima u štrajku izrazio je Sindikat novinara Hrvatske. Ističu da su učitelji graditelji društva te da se kvalitetno obrazvanje obrazovanje ne može ostvariti bez poboljšanja položaja radnika u obrazovnom u sustavu.

Sindikat novinara Hrvatske izrazio je solidarnost i punu potporu učiteljima i nastavnicima koji su u štrajku kako bi se izborili za svoje dostojanstvo i pristojne plaće u prosvjeti.

Iz sindikata novinara ističu da je obrazovanje u fokusuu javnosti od 2015. godine, no učitelji ''nikako da dođu u fokus javnosti i politike unatoč činjenici da su upravo oni graditelji pristojnog društva i jedini jamac da će naša djeca danas-sutra iz obrazovnog sustava izaći kao individualci sposobni graditi bolje, kulturnije i obrazovanije društvo''. Dodaju da se kvalitetno obrazovanje ne može ostvariti bez poboljšanja statusa radnika u obrazovnom sustavu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi ciklus štrajka Prosvjetari zbog Vukovara otkazali konferenciju, što će biti sa štrajkom nakon utorka?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROVJERENO O ŠTRAJKU U ŠKOLAMA Kako smo došli do toga da su nam učitelji postali babaroge? "Ako se otkida, uvijek se otkida od nas! Smeta nas ta nepravda"

''Tko nije bio 15 minuta u učionici s 20 i više zaigrane djece koju morate naučiti čitati i pisati, tko nije sreo učitelja i učiteljicu koji od svog novca kupuju kolaž-papir i tko nije vidio koliko rada i truda stoji da se složi samo jedan školski sat, bit će među onima koji će brojiti svaku kunu primljene plaće nastavnika i paušalno tvrditi da je to posao s tri mjeseca godišnjeg'', kažu iz Sindikata. Dodaju i da da socijalni dijalog između sindikata i Vlade nije ostvaren.

''Do sada najdulji štrajk u Hrvatskoj pokazao je da nije bit u 6,11 posto ili 6,12 posto, bit je u borbi za dostojanstvo onih koji imaju jedan od težih zadataka u Hrvatskoj - obrazovati našu djecu da sutra budu sposobna graditi društvo'', zaključuju u Sindikatu novinara Hrvatske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene