Branimir Mihalinec (Foto: Borna Filic/PIXSELL)
Branimir Mihalinec (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Foto: Borna Filic/PIXSELL

Sindikati učitelja otkazali su konferenciju za medije na kojoj su prema najavama trebali objaviti koji su daljni koraci vezano za štrajk u osnovnim i srednjim školama koji traje već 26 dana.


Prosvjetari su u petak poručili kako iz pijeteta prema žrtvama Vukovara danas nema štrajka, dok sutra nastave neće biti u cijeloj Hrvatskoj.

Vezani članci Sindikati na konferenciji nakon postignutog dogovora s Vladom (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) - 1 Mihalinec pokazao tablicu: Sindikalni čelnik čitao obračune plaća onih ''koji nisu dobili ništa jer su izdani'' Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Štrajk je gotov, u utorak počinje škola. Pogledajte što su sve dobili prosvjetari

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec u petak je najavio kako će se sindikati danas održati sastanak nakon kojeg će javnost izvijestiti o daljnjem tijeku štrajka koji ulazi u novi ciklus. Ipak, konferenciju su otkazali zbog "pijeteta prema žrtvama Vukovara i Škabrnje" te novu najavili za utorak u 10 sati. 

Mihalinec se u petak osvrnuo se i na najave Vlade o tome da nakon petka dani provedeni u štrajku više neće biti plaćeni.

"Premijer time šalje poruku cijeloj javnosti da obrazovanje uopće nije važno. Premijer takvom odlukom kažnjava djecu i roditelje. Svaki dan koji će se nadoknađivati vrijedi dvostruko i dvostruko više košta proračun", rekao je Mihalinec.

Kazao je kako se referendumsko izjašnjavanje o nastavku štrajka i dalje provodi među učiteljima. Potvrdio je i kako je zbog štrajka moguće pomicanje datuma državne mature te najavio novi skup na Markovu trgu u četvrtak