Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi ciklus štrajka

Prosvjetari zbog Vukovara otkazali konferenciju, što će biti sa štrajkom nakon utorka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati učitelja otkazali su konferenciju za medije na kojoj su prema najavama trebali objaviti koji su daljni koraci vezano za štrajk u osnovnim i srednjim školama koji traje već 26 dana.

Prosvjetari su u petak poručili kako iz pijeteta prema žrtvama Vukovara danas nema štrajka, dok sutra nastave neće biti u cijeloj Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Igor Radeka (Foto: Dnevnik.hr) Iznenadile ga negativne reakcije Vilim Ribić o sporazumu s Vladom: "Dio nenastavnog osoblja priča o izdaji. To je frapantno, apsurdno!" Slika nije dostupna Članovi Preporoda idu na referendum Posljednja ponuda Vlade: Koeficijenti su ipak na stolu, ali ne za sve. Ovo su uvjeti o kojima se sindikati moraju izjasniti

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec u petak je najavio kako će se sindikati danas održati sastanak nakon kojeg će javnost izvijestiti o daljnjem tijeku štrajka koji ulazi u novi ciklus. Ipak, konferenciju su otkazali zbog "pijeteta prema žrtvama Vukovara i Škabrnje" te novu najavili za utorak u 10 sati. 

Mihalinec se u petak osvrnuo se i na najave Vlade o tome da nakon petka dani provedeni u štrajku više neće biti plaćeni.

"Premijer time šalje poruku cijeloj javnosti da obrazovanje uopće nije važno. Premijer takvom odlukom kažnjava djecu i roditelje. Svaki dan koji će se nadoknađivati vrijedi dvostruko i dvostruko više košta proračun", rekao je Mihalinec.

Kazao je kako se referendumsko izjašnjavanje o nastavku štrajka i dalje provodi među učiteljima. Potvrdio je i kako je zbog štrajka moguće pomicanje datuma državne mature te najavio novi skup na Markovu trgu u četvrtak

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene