Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na ovaj su problem SDLSN upozorili policijski službenici, nezadovoljni ovakvim rasipanjem novaca, dok, kako napominju, MUP nema za njihove prekovremene sate ili otpremnine.


Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske upozorio je na nepotrebno trošenje državnog novca od strane Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Prema njima, MUP svake godine tiska brošure 'Ljeto na hrvatskim cestama' i za to potroši 155.000 kuna, a potom brošure ostavi da 'skupljaju prašinu' u policijskim uredima.

Vezani članci Ekipa iz Dumovca na poziv policije preuzela ogromnog pitona Policija šokirala ekipu iz Dumovca: "Halo, imamo ovdje ogromnog pitona..." Nacionalni sindikat policije Sindikat policije u otvorenom pismu Vladi upozorio da su spremni za štrajk: ''Ovo je poruka onih koje ste hvalili i na teret njih ubirali političke bodove’’

Na ovaj su problem SDLSN upozorili policijski službenici, nezadovoljni ovakvim rasipanjem novaca, dok, kako tvrde, MUP nema za njihove prekovremene sate ili otpremnine.

IZBJEGLICE U HRVATSKOJ U Slavonski Brod stigao prvi vlak s migrantima

Priopćenje Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske prenosimo u cijelosti: 

'Ministarstvo unutarnjih poslova u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa svake godine planom nabave predviđa tiskanje brošure „Ljeto na hrvatskim cestama“ u iznosu od 124.000,00 kuna bez PDV-a, odnosno 155.000,00 kuna s PDV-om.

Brošura, kako se može pročitati na stranicama MUP-a, predstavlja savjetnik za sigurnu vožnju, koji se dijeli diljem Hrvatske prilikom nadzora prometa, kao i na graničnim prijelazima prilikom ulaska u Hrvatsku. MUP navodi kako je prepuna „korisnih informacija o propisima i načinu sudjelovanja u prometu na hrvatskim cestama, savjeta za sigurnu vožnju, kao i potrebnih brojeva telefona važnih hrvatskih interventnih službi, pomoći na cesti i informacija o stanju na cestama".

Međutim, iako tisuće primjeraka brošure skuplja prašinu po policijskim postajama, a paketi su ponegdje „uskladišteni“ u prometnim hodnicima i pod stepeništima gdje su izloženi oštećenjima, planirana sredstva u godišnjem planu nabave se ne smanjuju.

Na to su Sindikat upozorili policijski službenici koji s negodovanjem gledaju na rasipanje novca na tiskanje dodatnih primjeraka brošura o koje se spotiču po hodnicima, dok se istovremeno svake godine odlaže isplata otpremnina policijskim službenicima koji odlaze u mirovinu iz Zakona o policiji ili ne isplaćuju prekovremeni sati za vrijeme provedeno (četiri, pet sati dnevno) u prijevozu službenim vozilima MUP-a policajaca koji su angažirani na zbrinjavanju izbjeglica u Opatovcu', (SDLSN, 3. studenoga 2015.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook