Nakon svakog požara otvara se pitanje odštete. Dnevnik Nove TV je provjerio jesu li obeštećeni stanovnici iz okolice Splita i Žrnovnice koji su prije nešto više od godinu dana ostali bez vrijedne imovine.

Galerija


Prije godinu i dva mjeseca svi su čuli za plamteći pakao oko Splita. Gorjelo je u Žrnovnici, Kučinama, a vatra je ušla i u sam početak grada.

Vezani članci Požar u Španskom - 8 Buktinja u Zagrebu: 19 vatrogasaca gasilo požar u Španskom Policija, ilustracija U Splitu noćas gorio Mercedes, policija privele dvije osobe

Ivan Damjanović je kuću kod neboderskog naselja Kila sam jedva obranio. Al, i dalje je bez fasade jer je, kaže, sav materijal za fasadu tada izgorio u dvorištu. Ima i fotografije prije požara, ali ništa mu nije priznato. „Iznos od 150.000 kuna. Stiropor, mrežice, skela… Ja sam to kupio na kredit kartice, od toga ništa“, govori Damjanović.

Kaže i kako su prozori požutjeli i iskrivljeni od vrućine. „Službenica koja je bila kaže to je malo, ništa“, rekao je.

U Žrnovnici i Kučinama na spomen požara svi imaju što nabrojiti od šteta. Gorjeli su automobili, kuće, ali i stabla. Ogorčeno odmahuju rukom jer kažu procedura je naporna, a dobiveni novac bezvrijedni sitniš, tek 12 i pol kuna po stablu masline.

Boje se da ni ljudima na Pelješcu neće biti bolje. Od požara do požara, političke predstave i simbolične odštete.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr