Obavijesti Video Pretražite Navigacija
12,5 kuna za maslinu

Simbolične odštete za imovinu izgorjelu u paklenom požaru kod Splita: "Bojimo se da će tako biti i na Pelješcu"

Politčke predstave i simbolične odštete (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Politčke predstave i simbolične odštete (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Politčke predstave i simbolične odštete (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Politčke predstave i simbolične odštete (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Politčke predstave i simbolične odštete (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/2 >>
Nakon svakog požara otvara se pitanje odštete. Dnevnik Nove TV je provjerio jesu li obeštećeni stanovnici iz okolice Splita i Žrnovnice koji su prije nešto više od godinu dana ostali bez vrijedne imovine.

Prije godinu i dva mjeseca svi su čuli za plamteći pakao oko Splita. Gorjelo je u Žrnovnici, Kučinama, a vatra je ušla i u sam početak grada.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno" Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

Ivan Damjanović je kuću kod neboderskog naselja Kila sam jedva obranio. Al, i dalje je bez fasade jer je, kaže, sav materijal za fasadu tada izgorio u dvorištu. Ima i fotografije prije požara, ali ništa mu nije priznato. „Iznos od 150.000 kuna. Stiropor, mrežice, skela… Ja sam to kupio na kredit kartice, od toga ništa“, govori Damjanović.

Kaže i kako su prozori požutjeli i iskrivljeni od vrućine. „Službenica koja je bila kaže to je malo, ništa“, rekao je.

U Žrnovnici i Kučinama na spomen požara svi imaju što nabrojiti od šteta. Gorjeli su automobili, kuće, ali i stabla. Ogorčeno odmahuju rukom jer kažu procedura je naporna, a dobiveni novac bezvrijedni sitniš, tek 12 i pol kuna po stablu masline.

Boje se da ni ljudima na Pelješcu neće biti bolje. Od požara do požara, političke predstave i simbolične odštete.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene