Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Silobrčić:

'' Optužbe ministra Barišića su nelogične i nesuvisle''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Odbora za etiku u znanosti i visokom obrazovanju Vlatko Silobrčić odbacio je u utorak optužbe ministra znanosti, obrazovanja i sporta Pave Barišića kao nelogične i nesuvisle te izjavio da ga članstvo u stranci ne sprječava da prosuđuje o znanosti kojom se bavi cijeli svoj radni vijek.

Silobrčić je tako reagirao na izjavu ministra Barišić da je Odbor za etiku, kojim je predsjedavao akademik Silobrčić, "naknadno" posegnuo za prijavom koja je već bila "presuđena stvar" te da je Silobrčić, kao član predsjedništva stranke Pametno, zlorabio visoko etičko tijelo za političke obračune.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bivši ministar obrazovanja Barišić za Novu TV: "Otklonjene su sve sumnje oko plagiranja, ne očekujem ispriku Đikića" Slika nije dostupna Jasno dokazano Premijer Plenković se oglasio o slučaju Pave Barišića: "Drago mi je da je obavijest iz Augsburga potvrdila neutemeljenost političke hajke"

"Njegovu optužbu odbacujem kao nelogičnu i nesuvislu i ona bi sama po sebi bila dovoljna da se gospodin ministar povuče s tako važnog mjesta", rekao je Silobrčić za Hinu.

"Iskreno, ne razumijem tu optužbu. Zašto bih kao član jedne stranke bio onemogućen da prosuđujem o plagijatima, kad se iz mog kurikuluma vidi da sam se cijeli radni vijek bavio tim pitanjima. Bavio sam se metodologijom pisanja, 20 godina sam bio glavni urednik časopisa 'Periodicum Biologorum', jednog od najboljih znanstvenih časopisa u bivšoj Jugoslaviji, napisao sam knjigu o tome kako se pišu i ocjenjuju znanstveni radovi, bio sam član savjeta urednika Europske udruge urednika časopisa…", kazao je Silobrčić.

"Prema tome", dodao je, "nešto u o funkcioniranju znanosti znam, a jesam li član neke stranke nema bitne veze".

"Ne misli, valjda, gospodin ministar da želim biti ministar umjesto njega?", upitao se Silobrčić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene