Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Zvonimira Hodaka ne iznenađuje iskaz

'Sigurno nećemo svjedočiti na godišnjicu ubojstva'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zvonimir Hodak za Dnevnik.hr kaže da se o Šlogarovoj krivnji ne treba ni raspravljati.

'Ovo što je danas na početku izveo Šlogar nema veze s ničim i to su sitne taktičke stvari kojima se vjerojatno služi u dogovoru sa svojim odvjetnikom', rekao je za Dnevnik.hr Zvonimir Hodak, otac ubijene Ivane, nakon što je čuo izvještaje o prvom danu suđenja Mladenu Šlogaru zvanom Žila.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić "HDZ-ov čovjek" Burna rekacija oporbe nakon Vladina prijedloga: "Ako on postane glavni državni odvjetnik, više ne možemo ništa očekivati" Ivan Turudić Odluku donio Turudić Hermanovoj majci sud promijenio kaznu: Zbog afere s invalidskim mirovinama neće služiti zatvorsku kaznu, već samo uvjetnu

>> Šlogar: Ne mogu odlučiti o krivnji jer se nisam dogovorio s odvjetnikom

'Šlogar je na policiji priznao svoju krivicu i isto tako u samoj istrazi, tako da se o njegovoj krivnji uopće ne treba raspravljati. Jedino što mene muči je to što u njegovom iskazu ima deset laži i to bezočnih laži. Istraga je pokazala da se događaji nisu odigrali onako kako ih je Šlogar ispričao. To mene zanima, zašto on o tome laže, ali vjerojatno je sve to dio njegove taktike', kazao nam je Šlogar.

'Sudac Turudić je vjerojatno slučajno naše svjedočenje zakazao na dan ubojstva Ivane'

Šlogar je sucu Ivanu Turudiću rekao da nema namjeru tijekom suđenja iznositi svoju obranu, a Zvonimir Hodak kaže kako je to jednostavno njegovo procesno pravo koje mu ne daje prednost niti ne otežava poziciju.

Sudac Ivan Turudić je slijedeću raspravu zakazao za 6. listopada kada bi trebali svjedočiti i roditelji Zvonimir Hodak i Ljerka Mintas-Hodak. No, baš na 6.listopada pada godišnjica Ivanina ubojstva. 'Sudac Turudić je vjerojatno slučajno raspravu zakazao za taj dan. Normalno da mi nećemo svjedočiti na taj dan nego ćemo zatražiti da svjedočimo neki drugi dan', poručio je Hodak.

Turudić naknadno izmijenio odluku i svjedočenje Hodakovih prebacio na 26. listopada

Iako je kao svjedoke na taj dan najprije pozvao majku i oca pokojne djevojke, predsjednik sudskog vijeća Ivan Turudić je nakon zaključenja današnje rasprave promijenio datum njihova svjedočenja, pa će se zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak i njegova supruga Ljerka Mintas Hodak, HDZ-ova potpredsjednica Vlade s kraja 90-tih, na sudu pojaviti 26. listopada.

Uz neposredno svjedočenje supružnika Hodak, koje je zatražilo tužiteljstvo, sud je prihvatio i sve ostale dokazne prijedloge, među kojima i brojna vještačenja o ubojstvu u središtu Zagreba, nakon kojega su smijenjeni ravnatelj policije te ministri pravosuđa i unutarnjih poslova.

Odvjetnik optuženog Mladena Šlogara, koji se unatoč priznanju pred policijom i istražnim sucem danas nije želio očitovati o krivnji, predložio je svjedočenje dvojice policajaca koji su u napuštenom sjeniku u Zaprešiću pronašli pištolj kojim je prema optužnici Šlogar dva puta pucao u Ivanu Hodak.

Miljević nikada nije čuo za ovakav početak suđenja

Iskusni odvjetnik Veljko Miljević nam je rekao da se slaže sa sucem Turudićem da je nevjerojatno da se Šlogar nije mogao izjasniti o krivnji jer se nije dogovorio sa odvjetnikom te se on nikada nije susreo s time u praksi.

'Nisam nikada čuo ni vidio tako nešto. To je po zakonu prva stvar koja se čini na početku sudskog postupka,. Vrlo je neuobičajeno da se okrivljenik ne izjasni o krivnji i tu se nema puno što dogovarati s odvjetnikom. Tu se nema što puno dogovarati s odvjetnikom jer je to osobni stav okrivljenika', rekao je Miljević za Dnevnik.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene