Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Učenik 8. razreda iz Šibenika Domagoj Babić danas je, nakon tri kruga tajnog glasovanja, izabran za novog predsjednika Nacionalnog vijeća učenika Republike Hrvatske.


Za zamjenicu predsjednika izabrana je Tea Ćurković-Fabijanić, učenica 4. razreda zadarske privatne gimnazije, a na sjednici je jednoglasno odlučeno da će Davor Nikolić, dosadašnji predsjednik Vijeća i glavni inicijator ideje o osnivanju Nacionalnog vijeća učenika, biti savjetnik predsjednika.

Vezani članci Požar, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Požar nedaleko od Šibenika lokaliziran: Vatrogasci se nadaju da će ga večeras ugasiti Gašenje požara s odlagališta otpada prema Industrijskoj zoni Podi u Šibeniku - 3 Zapalilo se odlagalište otpada u Šibeniku, požar lokaliziran nakon pet i pol sati

Na sjednici je usvojen novi Poslovnik o radu Vijeća, a zaključeno je da će na idućoj sjednici biti predstavljen i donesen Program rada Vijeća za iduće dvogodišnje razdoblje.

Članove Vijeća u ime Ministarstva pozdravili su državni tajnik za srednje obrazovanje Želimir Janjić i pomoćnica ministra za srednje obrazovanje Vera Šutalo, stoji u priopćenju.