Migranti iskočili iz kamiona (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Migranti iskočili iz kamiona (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Sirijac i Iračanin privedeni su u četvrtak te je utvrđeno da su Hrvatsku nezakonito ušli 29. studenog. Donijeto je rješenje o njohovom protjerivanju.


Iz Uprave šibenske policije izvijestili su kako su dvojica muškaraca, koji su u četvrtak iskočili iz kamiona prilikom istovara robe, zatečeni u predjelu Meteriza nakon čega su privedeni te je utvrđeno da se radi o 23-godišnjem iračkom državljaninu i 22-godišnjem sirijskom državljaninu. Utvrđeno je i da su u Hrvatsku nezakonito ušli 29. studenog te da u njoj nezakonito borave.

Vezani članci Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednica ponovila da podržava Tursku u EU: "Ako pustite migrante, prve žrtve bit će vaši susjedi na Balkanu" Spašavanje migranata (Foto: AFP) Potonuo brod s migrantima kod Sicilije: Najmanje devet osoba poginulo, traje potraga za preživjelima

Donijeto je rješenje o njihovom protjerivanju iz Hrvatska te zabrani ulaska i boravka na godinu dana. Nakon provedenog postupka isti su smješteni u Tranzitni prihvatni centar za strance u Trilju.

"Kad sam dignuo ceradu, odsjekle su mi se noge"

Vozač kamiona tvrtke Dumi Šped, koji se predstavio kao Šesto, ispričao je za portal ŠibenikIN kako je krenuo iz Livna uobičajenom rutom te da nije primijetio ništa neobično.

"Krenuo sam iz Livna najnormalnije kao i svaki dan. Pretpostavljam da su oni ušli odmah u Livnu ili na graničnom prijelazu Kamensko, ali ja ništa nisam primijetio sve dok nisam došao u Šibenik i parkirao se ispred trgovačkog centra. Kad sam išao dignuti ceradu, vidio sam dva čovjeka. Odsjekle su mi se noge, ja gledam u njega, on gleda u mene. Išao sam zatvoriti ceradu, ali jedan je iskočio van, a za njim i drugi i krenuli su trčati prema brdu", kazao je vozač.

Dodao je kako mu je ovo prvi put da mu se nešto ovako dogodio, ali od kolega je čuo da se ovakve stvari s migrantima događaju sve češće.