Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bliski susret s vozačem

Protjerat će ih iz Hrvatske: Iz kamiona u Šibeniku bježali su Iračanin (23) i Sirijac (22)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijac i Iračanin privedeni su u četvrtak te je utvrđeno da su Hrvatsku nezakonito ušli 29. studenog. Donijeto je rješenje o njohovom protjerivanju.

Iz Uprave šibenske policije izvijestili su kako su dvojica muškaraca, koji su u četvrtak iskočili iz kamiona prilikom istovara robe, zatečeni u predjelu Meteriza nakon čega su privedeni te je utvrđeno da se radi o 23-godišnjem iračkom državljaninu i 22-godišnjem sirijskom državljaninu. Utvrđeno je i da su u Hrvatsku nezakonito ušli 29. studenog te da u njoj nezakonito borave.

Pročitajte i ovo Policija Neočekivano otkriće Pokušali krijumčariti strance na granici kod Metkovića: Policajci se iznenadili kad su zavirili u kombi Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku"

Donijeto je rješenje o njihovom protjerivanju iz Hrvatska te zabrani ulaska i boravka na godinu dana. Nakon provedenog postupka isti su smješteni u Tranzitni prihvatni centar za strance u Trilju.

"Kad sam dignuo ceradu, odsjekle su mi se noge"

Vozač kamiona tvrtke Dumi Šped, koji se predstavio kao Šesto, ispričao je za portal ŠibenikIN kako je krenuo iz Livna uobičajenom rutom te da nije primijetio ništa neobično.

"Krenuo sam iz Livna najnormalnije kao i svaki dan. Pretpostavljam da su oni ušli odmah u Livnu ili na graničnom prijelazu Kamensko, ali ja ništa nisam primijetio sve dok nisam došao u Šibenik i parkirao se ispred trgovačkog centra. Kad sam išao dignuti ceradu, vidio sam dva čovjeka. Odsjekle su mi se noge, ja gledam u njega, on gleda u mene. Išao sam zatvoriti ceradu, ali jedan je iskočio van, a za njim i drugi i krenuli su trčati prema brdu", kazao je vozač.

Dodao je kako mu je ovo prvi put da mu se nešto ovako dogodio, ali od kolega je čuo da se ovakve stvari s migrantima događaju sve češće.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene