Najmanje dvije osobe iskočile su u četvrtak nešto prije podneva iz teretnjaka s građevinskim materijalom bosanskohercegovačkih registracija na parkingu trgovačkog centra na izlazu iz Šibenika prema Vodicama te počele bježati prema brdu, navode iz šibenske policije, kojoj je prijavljeno da je riječ o migrantima.

Galerija


"Postupanje je u tijeku, prikupljaju se sve obavijesti i dokazi u cilju utvrđivanja okolnosti ovog događaja“, kratko je izjavila glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Vezani članci Ilustracija DO FA RE SO MI! Šest godina radio u tri škole kao učitelj glazbe - s lažnom diplomom Hrvatski policajci štitit će grčku granicu Žurna intervencija: Hrvatski policajci od sutra na grčkoj granici

Na terenu ispred trgovačkog centra policajci pregledavaju nadzorne snimke kamera i razgovaraju s vozačem kamiona.

Vozač kamiona tvrtke Dumi Šped, koji se predstavio kao Šesto, ispričao je za portal ŠibenikIN kako je krenuo iz Livna uobičajenom rutom te da nije primijetio ništa neobično.

"Krenuo sam iz Livna najnormalnije kao i svaki dan. Pretpostavljam da su oni ušli odmah u Livnu ili na graničnom prijelazu Kamensko, ali ja ništa nisam primijetio sve dok nisam došao u Šibenik i parkirao se ispred trgovačkog centra. Kad sam išao dignuti ceradu, vidio sam dva čovjeka. Odsjekle su mi se noge, ja gledam u njega, on gleda u mene. Išao sam zatvoriti ceradu, ali jedan je iskočio van, a za njim i drugi i krenuli su trčati prema brdu", kazao je vozač.

Dodao je kako mu je ovo prvi put da mu se nešto ovako dogodio, ali od kolega je čuo da se ovakve stvari s migrantima događaju sve češće. (Hina)