Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stipe i Ane Brnadić iz Radonića kod Šibenika nedavno su u požaru ostali bez kuće. Veliku akciju obnove pokrenula je Udruga ratnika hrvatskog obrambenog rata 'Mi smo vaša djeca'.


Međutim, ispostavilo se da ovaj bračni par nije ostao bez krova nad glavom. Predsjednik Udruge, Petar Janjić Tromblon, doznao je da oni uopće nisu beskućnici, prenosi Slobodna Dalmacija. Brnadići imaju kuću u Šibeniku te su stambeno i materijalno zbrinuti.

Vezani članci Radovi na Pelješkom mostu - 2 Ovo sve više nalikuje na most: Korona usporila gradnju, no Kinezi sada rade punom parom Kamion zapeo za kuću u Dubrovniku - 3 Nema mira za stanovnike dubrovačke ulice: Žalili se na obližnje gradilište, a sada je i kamion udario u kuću

Udruga je za lažne beskućnike od donatora prikupila građevinskog materijala i namještaja u vrijednosti od 400.000 kuna. Gradovi Šibenik i Drniš uplatili su 40.000 kuna. Tromblon je rekao da je novac kojeg su građani uplaćivali trebao ovih dana sjesti na račun bračnog para, međutim tražili su od banke da blokira uplatu.

S prikupljenim materijalom i donacijama pomoći će se ocu osmero djece, Vedranu Ivačiću iz Sinja. Tromblon je dodao da je u planu do kraja godine gradnja četiriju kuća.  Druga kuća Brnadićevih je dvojni objekt s dva stana od po 60, 70 četvornih metara. Ne zna se je li Brnadić vlasnik oba stana. Na tržištu nekretnina u Šibeniku takav bi stan mogao dosegnuti prodajnu cijenu od 200-injak tisuća eura.