Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetio Zadar i Šibenik

Milanović o turneji po Dalmaciji: Budimo pošteni, ovo je dio kampanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović priznao je da je njegova i turneja njegovih ministara po Dalmaciji ovih dana dio izborne kampanje za lokalne izbore, ali ističe da nije ni približno riječ o onome što se zbivalo u kampanji 2009., kada se išlo na 'fingirana rezanja vrpca'.

U zadarskoj Zračnoj luci danas je izvedena pokazna vatrogasna vježba "Ljeto 2013." kojom se željela provjeriti koordinacija vatrogasnih snaga u sklopu priprema za ljetnu sezonu požara. Uz predstavnike HV-a, Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) i djelatnike žurnih službi s područja Zadarske županije te saborske zastupnike, na vježbi su bili i predsjednik Vlade RH Zoran Milanović, izaslanik predsjednika Republike Zlatko Gareljić, ministar obrane Ante Kotromanović i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Pročitajte i ovo Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković? Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

>> Vlada na turneji po Dalmaciji, HDZ po Slavoniji

Premijer Milanović zahvalio je svim djelatnicima DUZS-a i vatrogastva na opasnome, časnome i važnom poslu koji rade za mali novac. "Kriza je i u krizi ćemo morati mijenjati neke navike, svi u društvu. Nećemo se morati mijenjati potpuno jer to onda više ne bismo bili mi, ali neke loše navike ćemo morati mijenjati. Posao u kojem izlažete svoj život je slabo plaćen i trenutno ne možemo bolje, ali čim budemo mogli, prvi ste na redu", obećao je premijer Milanović, dodajući kako se nada da je tehnika solidna te da će se učiniti sve da bude još bolja.

Premijer je iz Zadra otputovao u Šibenik, gdje je posjetio gospodarsku zonu Podi te se susreo s lokalnim čelnicima. Prosvjedno pismo šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, koji je negodovao jer je poziv na sastanak s Milanovićem dobio iz ureda šibenskog gradonačelnika, a ne izravno iz Vlade, Milanović je cinično komentirao rečenicom kako 'prosvjedne note inače upućuju subjekti međunarodnog prava'.

Novinari su ga pitali o troškovima kampanje za lokalne izbore, za koje kaže da su manji no ikada za sve stranke. Aludirajući na HDZ, rekao je da je 'jedna stranka' u proteklim kampanjama trošila milijune, ali da je sada drugačije. Na pitanje o ministrima koji su se baš u ovo predizborno vrijeme razmilili po Dalmaciji, rekao je kako je u Splitu uvijek puno ministara, nekad i previše. Ipak, dodao je da treba biti pošten i reći da je ovo sada dio kampanje, makar ni u približnoj mjeri kao što je to bilo 2009., kada su, prema njemu, ministri bivše vlade dolazili i na 'fingirana rezanja vrpce'.

Na pitanje o odnosima Ine i MOL-a, premijer je rekao kako s MOL-om treba razgovarati. Kaže i kako ne voli kada se ljude iz MOL-a naziva Mađarima. Svoju je ulogu u cijeloj situaciji opisao dvojakom - kao predstavnik dioničara u interesu mu je rast cijene dionice, a kao predstavniku Vlade u interesu su mu prava radnika. 'Pametni se mijenjaju prije krize, nas nisu vodili pametni, nego pohlepni', rekao je. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene