Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na raspolaganju policiji

Sezona požara uranila, a vatrogasci se bore i s koronavirusom: "Da nije pala kiša, imali bismo poteškoća"

Lički vatrogasci posljednjih mjesec dana imaju pune ruke posla. Njih više od 70 svakodnevno pomaže policajcima na mnogim punktovima diljem županije u kontroli propusnica, a bore se i s požarima koji su se zaredali.

Dan je za ličke vatrogasce počeo mirno. No, u poslijepodnevnim satima stigle su dojave o dva požara. U ovome kraj Divosela nedaleko od Gospića vatra se proširila na minski sumnjiv teren. To nije prvi put da su vatrogasci imali pune ruke posla.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, Ilustracija U tijeku intervencija Požar u stanu u Zagrebu: Vatrogasci na terenu Kanader, ilustracija - 3 Ide sezona požara Jedna od najugroženijih županija traži kanader: Vatra se za čas proširi, a avion obično stiže tek za 2,5 sata

"Izredali su se ovakvi požari i u zadnje vrijeme imamo puno posla", rekao je Joso Bagorić, vatrogasac JVP-a Gospić.

Prije nekoliko dana u gospićkoj vatrogasnoj postaji nije ostao niti jedan vatrogasac. Gorjelo je na sve strane, a velik su im problem tada predstavljale i mine. U posljednjih mjesec dana vatrogascima u Lici izmjenjuju se poslovi – red požara, red kontrole propusnica.

"Zadnja dva tjedna su nam stvarno mukotrpna. U petak smo imali požar objekta i sve nam je u zadnje vrijeme na knap", rekao je Luka Perković iz DVD-a Brinje.

Uživo u Dnevniku Nove TV gostovao je Hrvoje Ostović, vatrogasni zapovjednik Ličko-senjske županije, koji je rekao da su vatrogasci zbog koronavirusa stavljeni na raspolaganje hrvatskoj policiji.

"Nedostaje li nam ljudi? Evo, protekli tjedan je bio zaista intenzivan po pitanju velikog broja vatrogasnih intervencija. Hvala Bogu da je pala kiša koja je presjekla taj kontinuitet. Da se on nastavio vjerojatno bismo imali određenih poteškoća", objasnio je Ostović.

 

Vatrogasci su ovih dana posvuda. Ipak, ti se vrijedni ljudi nadaju da će se situacija s epidemijom uskoro smiriti i u njihovoj županiji. Tada će se vratiti redovitim obvezama uz nadu da će požara i intervencija biti što manje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene