Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad će u novi dom?

Sesvete: Obitelji imaju sve osim krova nad glavom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotinjak obitelji čeka useljenje u socijalne stanove koje je u Sesvetama izgradio Zagrebački holding. U stanove su trebali useliti prije nekoliko mjeseci. No, bliži se početak školske godine, otvaraju se vrtići, obitelji imaju sve osim krova nad glavom.

'Stan nam je na drugome katu, a od ključeva ništa', rekla je Martina Budim čiji su ključevi od stana, koji je na temelju socijalnog statusa dobila od grada Zagreba, bili obećani još krajem lipnja. U novom je kvartu dvoje djece upisala u školu i vrtić, no od konačnog useljenja ništa. 'Nitko mi ne zna reći ništa, ništa. Niti u školi, jer škola ne radi, niti u Poglavarstvu, nitko. Ne znam kome bi se obratila', žali se Martina. Ulice u Sesvetskom naselju Sopnica - Jelkovec doista zjape prazne. Radnici dovršavaju zgrade, pokoji parkirani automobil, balkoni većinom prazni. No zagrebački gradonačelnik tvrdi da je gotovo sve useljeno.

Pročitajte i ovo Ilustracija - Beč - 2 Društvena održivost Duh Crvenog Beča: Socijalno stanovanje nije samo za siromašne Slika nije dostupna 688 neprodanih Zagreb će sniziti cijene stanova

'Neuseljeno stotinjak stanova'

'Jedna devetina socijalnih stanova je neuseljena. Od 900, njih oko 114, 108 je neuseljeno', rekao je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik. Oni bi ključeve stana trebali dobiti čim se zgrade dovrše, a to se očekuje do kraja godine. No Martina ne vjeruje s obzirom na brojna prekršena obećanja. 'Kraj šestog mjeseca prvo je bio, pa 15.7., pa je bilo bit će gotovo do 1.9. Između ostalog je onda bilo 15.10., i sad je opet 1.9.', objasnila je Martina. Njoj uskoro preostaje svakoga dana prelaziti 30-tak kilometara kako bi djecu otpratila samo do škole i vrtića. Da su svi radili svoj posao kako treba, kaže, ta bi udaljenost sada bila svega nekoliko metara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene