Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stotinjak obitelji čeka useljenje u socijalne stanove koje je u Sesvetama izgradio Zagrebački holding. U stanove su trebali useliti prije nekoliko mjeseci. No, bliži se početak školske godine, otvaraju se vrtići, obitelji imaju sve osim krova nad glavom.


'Stan nam je na drugome katu, a od ključeva ništa', rekla je Martina Budim čiji su ključevi od stana, koji je na temelju socijalnog statusa dobila od grada Zagreba, bili obećani još krajem lipnja. U novom je kvartu dvoje djece upisala u školu i vrtić, no od konačnog useljenja ništa. 'Nitko mi ne zna reći ništa, ništa. Niti u školi, jer škola ne radi, niti u Poglavarstvu, nitko. Ne znam kome bi se obratila', žali se Martina. Ulice u Sesvetskom naselju Sopnica - Jelkovec doista zjape prazne. Radnici dovršavaju zgrade, pokoji parkirani automobil, balkoni većinom prazni. No zagrebački gradonačelnik tvrdi da je gotovo sve useljeno.

'Neuseljeno stotinjak stanova'

Vezani članci Problem Damira Krstičevića s nekretninama - 1 Bivši ministar Miljavac o Krstičevićevoj kupovini jeftinog stana: "Puno generala je dobilo stanove po tom pravilniku, nije on bio iznimka" Slika nije dostupna Država će iznajmljivati stanove za 20 kuna po kvadratu

'Jedna devetina socijalnih stanova je neuseljena. Od 900, njih oko 114, 108 je neuseljeno', rekao je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik. Oni bi ključeve stana trebali dobiti čim se zgrade dovrše, a to se očekuje do kraja godine. No Martina ne vjeruje s obzirom na brojna prekršena obećanja. 'Kraj šestog mjeseca prvo je bio, pa 15.7., pa je bilo bit će gotovo do 1.9. Između ostalog je onda bilo 15.10., i sad je opet 1.9.', objasnila je Martina. Njoj uskoro preostaje svakoga dana prelaziti 30-tak kilometara kako bi djecu otpratila samo do škole i vrtića. Da su svi radili svoj posao kako treba, kaže, ta bi udaljenost sada bila svega nekoliko metara.