Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za početak u Sopnici

Država će iznajmljivati stanove za 20 kuna po kvadratu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkom naselju Sopnica probno je pokrenut model iznajmljivanja stanova u vlasništvu države po cijeni od 20 kuna po četvornom metru. Projekt je predstavila ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš.

Ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš izvijestila je danas da je objavljen pravilnik o pravilima i uvjetima iznajmljivanja stanova u zagrebačkoj Sopnici, gdje država u vlasništvu ima 80-ak stanova.

Pročitajte i ovo Ilustracija kakva prevara Najam stana na neviđeno: Uplatila nekoliko stotina eura pa se šokirala Slika nije dostupna Poziv za ponude FOTO Objavljen natječaj za najam državnih stanova

Pravilnik je objavljen jučer, a stanovi u Sopnici iznajmljivat će se za 20 kuna po četvornom metru plus režije i svi građani imaju mogućnost javiti se i iznajmiti ih, kazala je ministrica novinarima nakon današnje sjednice Vlade.

>> Subvencija kupnje stana: Doznajte koliko će rate biti MANJE!

"Nakon nekog vremena taj projekt nudi mogućnost građanima da im, ako odluče otkupiti taj stan, najam ulazi u ratu za otkup stana", naglasila je Mrak-Taritaš.

U Hrvatskoj ljudi uglavnom žive u svojim nekretninama, ali mislim da se stvari mijenjaju i da mladi razmišljaju drukčije, a na ovom modelu vidjet ćemo kako dalje, dodala je ministrica.

Upitana hoće li se stanovi po istom modelu iznajmljivati i na drugim lokacijama, ministrica je kazala da će to biti moguće kada država otkupi određenu količinu stanova. "Mi to razvijamo i razmišljamo koliko nam je sredstava potrebno. Krajem godine ćemo složiti model koji ćemo onda ponuditi", najavila je.

Sopnica je probni model i vidjet ćemo kroz taj model koje su prednosti i mane takvog projekta, zaključila je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene