Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Živjeli!

ZDRAVLJE JE U ČAŠI VINA Šest razloga zašto bi ga svaki dan trebali popiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crveno vino dobro je u prevenciji raka, za zdravlje srca, ali i za mršavljenje.

Kada se konzumira odgovorno i ispravno, crveno vino zapravo može puno pomoći vašem organizmu, ali i zdravlju. Mnoga istraživanja pokazuju kako čaša vina dnevno jako povoljno djeluje na zdravlje čovjeka, a ovo je šest razloga zašto bi je trebali piti svaki dan.

Pročitajte i ovo Bordeaux - 1 Klimatska kriza Moraju mijenjati uobičajeni način berbe grožđa: ''Nije loše, samo je život u drugom ritmu'' Slika nije dostupna Blatina de Broto

1. Prevencija raka - Crveno vino sadrži resveratrol, antioksidans koji sprječava slobodne radikale da štetno djeluju na vaše tijelo. Taj antioksidans bogat je antikancerogenim svojstvima koji su važni pri blokiranju rasta tumora. Znanstveno je dokazano da resveratrol smanjuje učestalost raka kože, dojke i prostate.

Kinezi imaju više vinograda nego Francuzi

2. Zdravlje srca - Nema sumnje da flavonoidi sprječavaju srčane bolesti. Čaša vina dnevno može pomoći pri podizanju dobrog kolesterola, spriječiti stvrdnjavanje arterija, pomoći pri razrjeđivanju krvi te smanjiti stvaranje krvnih ugrušaka. Sve to pomaže i pri sprječavanju srčanog udara.

3. Smanjuje upale - Kao protuupalni lijek, resveratrol sprječava prerano starenje, ali i gljivične infekcije uzrokovane ekstremnim temperaturama i UV zrakama. Svojim protuupalnim svojstvima blokira stvaranje enzima COX-2 koji je glavni krivac za tjelesne upale i bol. Može čak pomoći i kod ublažavanja boli kod artritisa.

Ovo o čokoladi sigurno niste znali!

4. Mozak - Crveno vino dobro je za mozak. Zahvaljujući svojim antioksidativnim svojstvima, crveno vino pojačava mentalnu izdržljivost, ali vas i štiti od Alzheimerove bolesti i demencije.

5. Kontrolira težinu - Crveno vino je jedno od alkoholnih pića s najmanje kalorija, a osim toga, novo istraživanje je pokazalo kako je dobro za mršavljenje i smanjivanje apetita.

6. Opuštanje i oslobađanje stresa - Čaša crvenog vina dnevno pomoći će vam da se opustite na kraju napornog radnog dana i zaboravite na stres koji ste prošli. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene