Sanja Kolaček, Predsjednica Upravnog vijeće Bolnice Srebrnjak
Sanja Kolaček, Predsjednica Upravnog vijeće Bolnice Srebrnjak Foto: DNEVNIK.hr

Šest je prijava stiglo na natječaj za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, izjavila je u srijedu Hini Sanja Kolaček, predsjednica Upravnog vijeća bolnice koje će o izboru novoga ravnatelja odlučivati za desetak dana.


"Prijave su danas otvorene i sve imaju traženu dokumentaciju, te je prosuđeno da su sve pravovaljane", izjavila je u srijedu predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak Sanja Kolaček.

Prijave su poslali: Saša Lamza, Boro Nogalo, Ada Barić Grgurević, Ivan Pavić, Darko Richter i Mirjana Turkalj.

Natječaj je zatvoren prije desetak dana, razgovori s kandidatima održat će se idući utorak, a odluka o izboru novoga ravnatelja trebala bi biti donesena nekoliko dana nakon obavljenih intervjua.

Boro Nogalo Nogalo: ''Protiv mene se ne vodi kazneni postupak''

S obzirom na to da je izbor ravnatelja u tijeku, Kolaček nije htjela govoriti pobliže o kandidatima.

No, poznato je da se Boro Nogalo, bivši dugogodišnji ravnatelj bolnice, koji je bio suspendiran i smijenjen, prije dva tjedna vratio u bolnicu i sada vodi odjel fizikalne terapije.

Boro Nogalo Boro Nogalo nezakonito je smijenjen s dužnosti ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, potvrdio i Županijski sud: ''Ovo je moja velika ljudska, moralna satisfakcija''

Anesteziologinja Ada Barić Grgurević bivša je predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) i pomoćnica ravnatelja za kvalitetu u aktualnoj upravi Dječje bolnice Srebrnjak. Saša Lamza je ekonomist iz Osijeka, Mirjana Turkalj je pedijatrica iz "Srebrnjaka", Ivan Pavić pedijatar iz Dječje bolnice u Klaićevoj, a Darko Richter pedijatar u mirovini.

Na čelu Dječje bolnice Srebrnjak sada je v.d. ravnateljica Duška Markov Glavaš, koju je Upravno vijeće imenovalo u srpnju, nakon što je Ivo Dumić-Čule podnio ostavku na dužnost ravnatelja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju