Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SLUČAJ SREBRNJAK

Nogalo: ''Protiv mene se ne vodi kazneni postupak''

Boro Nogalo
Boro Nogalo Foto: DNEVNIK.hr
Bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo, potaknut "mnogim dezinformacijama i podmetanjima u medijima", poručio je u nedjelju da se protiv njega ne vodi nikakav kazneni postupak i ponovio da je njegova smjena bila protuzakonita.

U priopćenju bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo podsjeća na svoje uspjehe u dugogodišnjem vođenju Dječje bolnice Srebrnjak, uključivši i dobivanje EU projekta vrijednog 60 milijuna eura.

"Bio je to dug i mukotrpan put, ali smo uspjeli. I tad s odobrenjem EU novca je počela moja osobna kalvarija, moj progon i progon mojih najbližih suradnika", istaknuo je.

Pročitajte i ovo Sud potvrdio: Boro Nogalo nezakonito je smijenjen - 6 Pravomoćna presuda Boro Nogalo najavio povratak na čelo Srebrnjaka: "Bio bih kukavica da se ponovo ne kandidiram"

Kaže da ga pojedinci u interesnim medicinski krugovima danas difamiraju da je loše vodio Srebrnjak kako bi lakše opravdali "otimačinu 60 milijuna eura" i beskrupulozno preuzeli rezultate njega i njegovih suradnika.

Tvrdi kako je smijenjen je zbog tih 60 milijuna eura i vrijednog zemljišta na Brestovcu u vlasništvu bolnice. Zbog toga su dvije članice donedavnog Upravnog vijeća bolnice, Ana Stavljenić Rukavina i Andreja Šulentić, pod istragom DORH-a, koje su dovele "svog čovjeka specijalizanta Ivu Dumić Čulu starog 32 godine bez kliničkog iskustva".

Podsjeća kako ga "isti interesni krug i dalje nastavlja difamirati i kriminalizirati", iako je njegova smjena s mjesta ravnatelja DB Srebrnjak bila protuzakonita, a što je pravomoćno nedavno potvrdio i nadležni sud.

"Nakon moje smjene sedam različitih inspekcija istraživalo je moje poslovanje u bolnici i niti jedna inspekcija nije pronašla ništa zbog čega bi pokrenula nekakav kazneni postupak. Odbačene su optužbe za nadriliječnistvo i sve druge nebuloze", dodao je.

Kako je u 1,5 godinu mandata nove uprave dug narastao na oko 60 milijun kuna

Nogalo poručuje da bi trebalo ispitati kako je narastao dug u 1,5 godinu mandata nove uprave na oko 60 milijun kuna.

Kaže kako je nakon njegove smjene novi ravnatelj udeseterostručio minus bolnice, a bolnica je bila na 40 posto prijašnje realizacije i obilježena je u njegovom mandatu kao najgora bolnica u hrvatskom zdravstvu.

"Kako se to moglo dogoditi ako se odradilo 60 posto manje pacijenata i manje trošilo lijekova, reagensa i medicinskih materijala, a u isto vrijeme nismo bili COVID-19 bolnica", pita se Nogalo pozivajući nadležne institucije da to istraže.

Dodaje kako se zbog otkrivanja drugih imena u "interesnom krugu" protiv njega šire laži, podvale i podmetanja, pišu se anonimna pisma medijima ne bi li ga se diskreditiralo.

"Imam toliko dokaza koji ukazuju što je sve radila hobotnica Ane Stavljenić Rukavine ali postoje i mnogi drugi svjedoci i materijalni dokazi i poveznice te se nadam da će konačno neka zvučna imena medicinskih krugova koja su privatne klinike izgradila velikim dijelom i na javnom novcu položiti račune nadležnim institucijama i javnosti", poručio je.

Nogalo tvrdi da je Ivo Dumić Čule uveo u CCTM projekt izmišljeni Upravni odbor u koji je stavio svoje mentore i prijatelje bez iskustva u pedijatriji i bez znanja o temi samog projekta te, među ostalim, proglasio da su glavni autori CCTM projekta Mladen Merčep i Dragan Primorac, što smatra neistinitim.

''Objavit ću sve dokaze kad za to dođe vrijeme''

Ističe kako piše javnosti kao i hrvatski branitelj koje se borio za bolju Hrvatsku, jer "sindrom Boro Nogalo" ili Srebrnjak je sveprisutan u Hrvatskoj.

"Neću šutjeti o svom primjeru jer šutnja i zataškavanje istine vodi u mračnu budućnost koja drži sve ljude u Hrvatskoj slične meni zauvijek u strahu od umreženih interesnih krugova koji godinama grade osobne sinekure na javnim sredstvima svih građana Hrvatske i beskrupulozno otimaju tuđe rezultate i javna sredstva", istaknuo je.

"Gospodi moćnicima i kradljivcima tuđeg intelektualnog vlasništva i rezultata rada" poručio je da javnost ima pravo znati pravu istinu i da će objaviti svu dokumentaciju i dokaze kad za to dođe vrijeme. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene