Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krpeljni meningoencefalitis

Šest pacijenata nakon uboda krpelja još uvijek kritično

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dalje je teško stanje šest pacijenata oboljelih od teškog oblika krpeljnog meningoencefalitisa, koji su hospitalizirani u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević', izjavio je pročelnik Zavoda za intenzivnu medicinu Klinike Dr. Fran Mihaljević' dr. Bruno Baršić.

Kod pet pacijenata radi se o teškim paralitičkim oblicima krpeljnog meningoencefalitisa i ti su pacijenti na aparatima za umjetno disanje, dok je kod jednog pacijenta riječ o teškom obliku bolesti, ali taj pacijent nije životno ugrožen.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ugriz krpelja Svećenik pronađen na podu u teškoj agoniji: Vatrogasce je dočekao strašan prizor Ilustracija sretna nova godina! Nova godina donijela je nove promjene za pacijente: Neki će morati dublje posegnuti u džep za mnoge usluge

Pacijenti su priključeni na aparate, imaju teški poremećaj svijesti i za sada je neizvjestan ishod njihova liječenja. Kod svih oboljelih provodi se umjetna hipotermija, odnosno hlađenje na 32 stupnja kako bi se sačuvao mozak i taj je postupak pokazao dobre rezultate, kazao je dr. Baršić.

>> Upozorenje liječnika: Krpelji prenose nepoznat virus

Svi oboljeli odrasle su osobe od 30 do 60 godina iz ruralnih sredina i to iz sjeverne Hrvatske. U Kliniku "Dr. Fran Mihaljević" primljeni su početkom mjeseca lipnja. Dr. Baršić je napomenuo da se šumari, lovci i svi koji zbog posla borave u prirodi, mogu cijepiti. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene