Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želja za preživljavanjem

Nevjerojatna priča šest žena spašenih iz hladnjače: "Molim vas, ne mogu disati!"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Šest žena spašeno je iz stražnjeg dijela kamiona hladnjače u Francuskoj. Sretan kraj nevjerojatnoj priči moraju zahvaliti jednom novinaru.

Šest Vijetnamki i dvije Iračanke ostale su zarobljene u kamionu u  hladnjači. U strahu da neće iz njega izaći žive, na pragu gušenja, njihova snalažljivost uspjela ih je dovesti do toga da prežive. 

U srijedu oko podneva novinar BBC-a primio je poruku o ljudima koji prelaze granicu između Francuske i Engleske u kombiju hladnjači. Uslijedio je paničan poziv traženja hitne pomoći.

"Jeste li u Europi? Molim vas, pomozite, hitno je", poslala mu je poruku mlada žena.

Pročitajte i ovo Monterrey Na sjeveru Meksika Jezivo otkriće na ulicama grada: Pronađeni raskomadani dijelovi tijela, a poruke daju naslutiti što leži u pozadini

U kamionu je bilo šest osoba, a njegova lokacija i smjer nisu bili poznati, osim da je bio u Francuskoj i da je promijenio smjer. Međutim, novinar je otprije pisao o problemu s kojim se suočavaju migranti i to mu je pomoglo da poveže stvari.

Šest žena u kamionu prijavilo je hladne uvjete i poslalo mu videosnimke. Bile su unutra više od 10 sati, osjećajući se nelagodno kako je kamion mijenjao smjer. Novinar je obavijestio svoje kolege u Londonu i Parizu i tu kreće potraga.

"Tako je hladno, stalno puše", djevojka se javila iz hladnjače za banane. Čitav kombi bio je popunjen kutijama, a na sredini je bilo samo malo mjesta za sjedenje koje je šest žena lako ispunilo.

Pročitajte i ovo Arheološka akcija u Sisku Istraživanje korita Kupe Arheološka senzacija u Sisku: "Nalazi se u uvjetima bez kisika, tako može opstati dugi niz godina"

Djevojka je rekla da je kamion bio zatvoren željeznom šipkom. Vremena je bilo sve manje, a onda je dodala: "Molim vas, ne mogu disati."

Baš u trenutku kada je žena uspjela poslati GPS lokaciju i policija im ušla u trag nestala je veza. Međutim, nakon nekog vremena, nastavila je slati poruke i grupa je uspješno pronađena.

Francuska policija uhitila je vozača te je pokrenuta istraga o ilegalnoj imigraciji. Kako je naknadno otkriveno, žene su, od kojih je jedna maloljetna, krenule iz Litve i ne zna se koja je trebala biti njihova sudbina, ali za sad će ostati u Francuskoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene