Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nisam primao zapovijedi od Glavaša'

'Selotejp': Drugooptuženi Krnjak odbacio optužbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši zapovjednik Samostalne uskočke satnije (SUS) Ivica Krnjak odbacio je danas u svojoj obrani sve optužbe koje mu se u slučaju 'selotejp' stavljaju na teret i rekao da nikada nije primao zapovjedi od Branimira Glavaša, prvooptuženog za zločin nad srpskim civilima u ratnom Osijeku.

'Od Glavaša nisam dobio nikakve zapovjedi. Bio je civilna osoba koja nije imala ovlasti nad mojom postrojbom', kazao je Krnjak na zagrebačkom Županijskom sudu na suđenju je se primaklo kraju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje za 'garažu' i 'selotejp' Krnjaku ukinut pritvor Slika nije dostupna Drugooptuženi napustio sudnicu Suđenje Glavašu opet prekinuto zbog Krnjaka

Zapovjednik postrojbe, koja je prema tvrdnjama tužiteljstva odvodila, mučila i likvidirala srpske civile, kazao je i da nikada nije ubijao zarobljenike, čak ni na ratištu kada je to, kako je rekao, imao pravo učiniti.

'Poštedio sam živote onih koji su očito bili krivi, a ispada da sam ubijao ove ljude koji su nevini. Takve formulacije tužiteljstva potpuno su mi neprihvatljive' kazao je.

Rekao je da je od suoptuženika jedino Tihomir Valentić bio pripadnik njegove postrojbe koja je, kako je rekao, osnovana prije svega zbog diverzantskih akcija iza neprijateljskih linija. Ostale optuženike, tvrdi, ne poznaje ili ih od kasnije zna površno.

Krnjakovim izlaganjem završene su obrane svih šestero optuženih u slučajevima 'garaže' i 'selotejp', no očekuje se da će do završnih riječi njihovih branitelja i tužiteljstva svoje obrane dopuniti prvooptuženi Glavaš, Dino Kontić i Gordana Getoš Magdić. Nakon toga sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Željka Horvatovića donijeti će nepravomoćnu presudu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene