Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za 'garažu' i 'selotejp'

Krnjaku ukinut pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda danas je na zahtjev obrane ukinulo pritvor Ivici Krnjaku, drugooptuženom u postupku za ratne zločine nad osječkim Srbima u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' koji mu je nedavno određen zbog 'procesne nediscipline'.

Krnjak je u pritvoru proveo tri dana jer je bez dozvole predsjednika sudskog vijeća Željka Horvatovića napustio sudnicu. 

Pročitajte i ovo Branimir Glavaš OPET NA SUDU Glavaš predao podnesak s kaznenom prijavom protiv bivših i sadašnjih državnih odvjetnika te tužitelja u postupcima "Selotejp" i "Garaža" Slika nije dostupna Pobijanje presude na Ustavnom sudu 'Ukoliko je Glavaš kriv, onda su trebali izreći maksimalnu kaznu'

>> Glavaš optužio Fabera da laže, Faber traži zaštitu suda

Optuženičku klupu, na kojoj mu se sudi s Branimirom Glavašem i ostalim optuženicima, napustio je nezadovoljan što sudsko vijeće nije udovoljilo njegovom zahtjevu za novim liječničkim vještačenjem. Nije se slagao s nalazom po kojem je, na temelju njegove dokumentacije, sudski vještak utvrdio da je sposoban pratiti suđenje.

Objavljujući odluku o ukidanju pritvora Horvatović je optuženicima poručio da ubuduće neće trpjeti nikakve znakove nepoštivanja suda te nedisciplinu i samovolju kakvu je iskazao Krnjak.

'Nemojte se pouzdavati u odluku Ustavnog suda. Vijeće će ustrajati na disciplini i ako utvrdi da ima bilo kakve nediscipline pritvor će biti reaktiviran i može potrajati do kraja postupka', upozorio je Horvatović.

Inače, rasprava u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' do sada je zbog Krnjakova ponašanja više puta prekidana, a drugooptuženi je kažnjavan i novčano.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene