Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugooptuženi napustio sudnicu

Suđenje Glavašu opet prekinuto zbog Krnjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje Glavašu i ostalim optuženicima za ratni zločin nad osječkim Srbima ponovno je prekinuto jer je drugooptuženi Ivica Krnjak danas bez dopuštenja napustio sudnicu, a sudac je najavio da će zatražiti njegovo pritvaranje.

Krnjak je bio nezadovoljan što sudsko vijeće nije udovoljilo njegovom zahtjevu za novim liječničkim vještačenjem jer se nije slagao s nalazom po kojem je, na temelju njegove dokumentacije, vještak utvrdio da je sposoban pratiti suđenje.

Pročitajte i ovo Branimir Glavaš OPET NA SUDU Glavaš predao podnesak s kaznenom prijavom protiv bivših i sadašnjih državnih odvjetnika te tužitelja u postupcima "Selotejp" i "Garaža" Slika nije dostupna Pobijanje presude na Ustavnom sudu 'Ukoliko je Glavaš kriv, onda su trebali izreći maksimalnu kaznu'

Prije izlaska iz sudnice Krnjak je zatražio i izuzeće cijelog sudskog vijeća, a sudac Željko Horvatović u zapisnik je ustvrdio da Krnjak 'upada u riječ predsjedniku vijeća i time onemogućava nastavak glavne rasprave'.

Nakon što ga je sudac tijekom prepirke više puta upitao hoće li sjesti i smiriti se ili izaći van Krnjak je napustio sudnicu. Rasprava je stoga prekinuta, a odvjetnici optuženih nisu se složili da se dvojica pozvanih svjedoka Mladen Pavlovsky i Krešimir Dolić ispitaju izvanraspravno. 

>> Krnjak zbog zdravstvenih problema ne svjedoči

>> Glavaš gotov s iznošenjem obrane

O Krnjakovom ponašanju odlučivat će izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda od kojega će Horvatović zatražiti pritvaranje optuženog zbog kojega je po treći put za redom prekinuta rasprava. Na posljednjoj se nije pojavio jer mu je Hitna pomoć dan ranije odredila mirovanje, dok je na raspravi prije toga izbačen jer je vikao na suca.

Suđenje se saslušanjem novih svjedoka treba nastaviti sutra.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene