Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seoska proizvodnja

Selo nudi piće s karakterom žene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otvoren je jesenski sajam proizvoda hrvatskog sela. Seljaci iz svih krajeva Hrvatske stigli su u Zagreb i nude sve od kobasa i rakije do pekmeza i meda. Sve je organsko, zdravo i domaće.

Uz zvuke tamburice selo je stiglo u grad i donijelo najbolje što ima. Sira, vrhnja, čvaraka, kobasa, maslinova ulja, pršuta, a sve iz seoske obiteljske prozvodnje. Uz dobar zalogaj mora se nešto i popiti. Na ponudi je prvi ovogodišnji plešivički portugizac, jedino vino u Hrvatskoj koje se pije dok još vrije. 'Nekad je to bilo iz čisto ekonomskih razloga, to je bio prvi novac. Portugizac se vozio u bačvama u Zagreb koje su bile otvorene, nije čep bio gore, jer je vino još vrilo i brzo su bili novci', rekao je Milan Ivančić, proizvođač portugisca. A posebno se ponose svojim bermetom. 'Jedino piće s karakterom žene u Hrvata, izvanrednog je okusa mirisa i vizualno, a što je najbitnije nakon konzumacije ostane malo gorkast okus u grlu', rekao je Ivančić.

Pročitajte i ovo Benkovački sajam - 4 Vesela atmosfera Svi putevi vode u Benkovac: Prodavalo se sve, od igle do lokomotive Sajam maslina - 4 Najavljena dobra godina Cijena mnogima omiljenog ulja u godinu dana porasla više od 40 posto, proizvođači objašnjavaju zašto je to tako

Tko radi ne boji se recesije

Više od 70 izlagača iz cijele Hrvatske i bogata ponuda domaćih proizvoda poput ovog pravog slavonskog kulena svjedoči da hrvatsko selo i dalje živi i što je najvažnije radi i prozvodi. Vladimir Pleša na svom obiteljskom gospodarstvu u Orahovici već godinama proizvodi slavonski kulen, kobasice i slaninu. Na sajmu je svake godine i smatra da seoski proizvodi itekako dobro prolaze na tržištu. 'Ne treba se bojati nikake recesije treba samo raditi, raditi raditi, ako je čovjek educiran u tom poslu, rezultati postoje', rekao je Pleša. Nude se i tradicionalni ručno izrađeni suveniri, voće, sokovi i fini domaći kolači. Sajam traje do nedjelje pa požurite, jer nema boljeg od domaćeg.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene