Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog vremena i novca

Seljaci se bune zbog zatvaranja ispostava Agencije za plaćanja u poljoprivredi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Đakovu se na prosvjedu ukazalo oko 150 seljaka koji negoduju zbog najavljenog zatvranja lokalne ispostave Agencije za plaćanja u poljoprivredi. Kažu da će im odlazak u najbližu ispostavu u Osijek samo oduzimati vrijeme i novac.

Oko 150 seljaka u Đakovu je prosvjedovalo zbog najave da će se ispostava Agencije za plaćanja u poljoprivredi preseliti u Osijek. Gašenje ispostave, tvrde, za 3.000 obiteljskih gospodarstava bit će katastrofa.

Pročitajte i ovo Ilustracija U ponedjeljak Dnevnik Nove TV doznaje: Hrvatski poljoprivrednici ponovo izlaze na ulice - "Spremni smo na velike prosvjede" Poljoprivrednici blokiraju promet na belgijsko-nizozemskoj granici - 1 Ogorčenje raste VIDEO/FOTO Šire se prosvjedi poljoprivrednika: Gotovo 2000 kamiona zapelo na belgijsko-nizozemskoj granici

Svu papirologiju poput prijave poticaja, kupnje zemlje ili stoke morat će rješavati u Osijeku. Smatraju da će im odlazak tamo dvadesetak puta na godinu oduzimati vrijeme, ali i novac koji nemaju.

>> Agencija za plaćanja u poljoprivredi dobila europsku akreditaciju

Agencija će ukupno ukinuti 60 ispostava diljem Hrvatske.

'Minimalno jedan posjet mora biti jer se fizički dokumenti mora donijeti. A što ćemo s onim starim gospodarstvima koji niti imaju internet, niti znaju? Mislim da ti ljudi imaju pravo na život', rekao je predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene