Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Đakovu se na prosvjedu ukazalo oko 150 seljaka koji negoduju zbog najavljenog zatvranja lokalne ispostave Agencije za plaćanja u poljoprivredi. Kažu da će im odlazak u najbližu ispostavu u Osijek samo oduzimati vrijeme i novac.


Oko 150 seljaka u Đakovu je prosvjedovalo zbog najave da će se ispostava Agencije za plaćanja u poljoprivredi preseliti u Osijek. Gašenje ispostave, tvrde, za 3.000 obiteljskih gospodarstava bit će katastrofa.

Vezani članci Slika nije dostupna Ministarstvo evidentiralo više traktora nego prosvjednika Slika nije dostupna Poljoprivrednici prosvjeduju: 'Ne možemo više. Ovo je cirkus!'

Svu papirologiju poput prijave poticaja, kupnje zemlje ili stoke morat će rješavati u Osijeku. Smatraju da će im odlazak tamo dvadesetak puta na godinu oduzimati vrijeme, ali i novac koji nemaju.

>> Agencija za plaćanja u poljoprivredi dobila europsku akreditaciju

Agencija će ukupno ukinuti 60 ispostava diljem Hrvatske.

'Minimalno jedan posjet mora biti jer se fizički dokumenti mora donijeti. A što ćemo s onim starim gospodarstvima koji niti imaju internet, niti znaju? Mislim da ti ljudi imaju pravo na život', rekao je predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook