Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seljaci i dalje na cestama:

'Blokadu može prekinuti jedino premijerov poziv'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjednici, iako znaju da blokiranje prometnica nije legitimno, od nje ne odustaju. Kažu kako više ne žele pregovarati s ministrom Jakovinom te da ceste može odblokirati jedino poziv premijera Milanovića.

Četvrti dan prosvjeda poljoprivrednika u Brodsko-posavskoj županiji protječe mirno, što potvrđuju i prosvjednici i Kata Nujić, glasnogovornica brodsko-posavske policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od 2015. do 2020. Evo što se od iduće godine isplati proizvoditi! Slika nije dostupna Svinjogojstvo na koljenima KAKAV APSURD: Domaći uzgajivači meso nemaju kome prodati, a UVOZ raste

Na tri glavna prosvjedna mjesta županiji - Velika Kopanica, Lužani i Rešetari - i dalje se nalazi oko 150 traktora te oko 200 prosvjednika.

Jedna policijska patrola i dalje dežura pred kućom ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, zbog najave pojedinih prosvjednika da će pred ministrovu kuću rasuti gnojnicu.

Oko 10 sati na krajnjem istoku Brodsko-posavske županije desetak poljoprivrednika okupilo se uz županijsku cestu Gundinci-Sikirevci, ali za sada nisu blokirali prometnicu, koja služi kao jedan od alternativnih pravaca za preusmjeravanje prometa prema graničnom prijelazu Slavonski Šamac.

>> Ministarstvo evidentiralo više traktora nego prosvjednika

Zbog blokade državne ceste u Velikoj Kopanici za promet je zatvoren istoimeni izlaz s autoceste. Putnici prema graničnom prijelazu Slavonski Šamac usmjeravaju se prema izlazu Babina Greda.

Isto tako, vozila iz smjera Đakova i Osijeka koja putuju prema autocesti u Vrpolju zbog ove blokade usmjeravaju se prema Slavonskom Brodu.

Zbog druge blokade u potpunosti je zatvoren ulaz-izlaz s autoceste u Lužanima, a na izlazu Nova Gradiška promet se odvija obilaznim makadamskim putem.

Zasad nije realizirana najava prosvjednika o potpunoj blokadi prometa na cesti prema graničnom prijelazu Slavonski Šamac.

VIŠE NE ŽELE PREGOVARATI S MINISTROM

Seljaci četvrti dan nastavljaju prosvjede i u Virovitičko-podravskoj županiji, te i dalje s 89 traktora blokiraju državnu cestu D5 prema mađarskoj granici kod sela Lukač, a najavljuju i nove blokade koje, ističu, može spriječiti samo poziv na sastanak s premijerom Zoranom Milanovićem.

Jedan od prosvjednika Josip Brođanac izjavio je kako seljaci nemaju drugog izbora osim blokade cesta, jer jedino tako, ustvrdio je, njihovo nezadovoljstvo dopire do Vlade.

S ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom više ne žele pregovarati, već traže sastanak s premijerom Zoranom Milanovićem.

'Ministar je neozbiljan, svaki put drugačije izjavljuje, prvo je rekao da su potpore isplaćene u stopostotnom iznosu, a u petak na sastanku je priznao da potpora nije isplaćena u prosjeku 37 posto i nudio je 22 posto u vaučerima. Znači neozbiljan je i nemamo više komentara na njegove izjave i nećemo ga više uvažavati. Tražimo i dalje sastanak s premijerom', poručio je Brođanac.

Za danas u Virovitičko-podravskoj županiji seljaci najavljuju otvaranje još jednog prosvjednog punkta na slatinskome području, a moguće su i nove blokade cesta. Odblokirati ih može, poručuju, jedino premijerov poziv na sastanak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene