Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razočarani vlašću

Seljaci najavili blokadu Iloka: 'Policajac nam je prijetio!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezadovoljni seljaci, okupljeni oko Sindikata hrvatskih seljaka, popodne će u potpunosti blokirati promet na prosvjednim mjestima u Vukovarsko-srijemskoj, Virovitičko-podravskoj i Brodsko-posavskoj županiji, a kane otvoriti i nova prosvjedna mjesta, najavio je na konferenciji za novinare predsjednik sindikata Tomislav Pokrovac.

Izrazio je nezadovoljstvo što se nije sastao s ministrom poljoprivrede, ribarstva i vodnoga gospodarstva Petrom Čobankovićem iako im je, kazao je, na sastanku s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem rečeno da će ih danas primiti ministar Čobanković.

Pročitajte i ovo Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 5 Veliki prosvjed VIDEO Tisuće traktora stigle u Berlin, sprema se kaos: Zatvoren centar grada Slika nije dostupna Ultimatum vladi Seljaci prijete novim posvjedima

>> Virovitica: Seljaci blokirali prometnice

>> Policija zaustavila prodiranje seljaka prema Zagrebu

Iz ministarstva poljoprivrede pak napominju kako ministar Čobanković nije razgovarao niti se dogovarao o sastanku s predstavnicima seljaka prosvjednika. Iz ministarstva za sutra najavljuju sastanak s predstavnicima svih poljoprivrednih udruga, na koji će biti pozvani i predstavnici prosvjednika.

Pokrovac je pak najavio kako će danas ili sutra policiji prijaviti prosvjed na iločkom području kojim će blokirati grad Ilok, rodno mjesto ministra Čobankovića. 'Ako u najkraćem vremenu vlada ne promijeni odnos prema nama, odustat ćemo od traženja poticaja, ali ćemo zahtijevati da krivci za ovakvo stanje podnesu ostavke. Dok to ne učine, mi se nećemo maknuti s ceste', kazao je Pokrovac.

Pokrovac je optužio policiju za prijetnje. 'Ako nama dolazi jedan policajac i prijeti mojim ljudima da ih treba sve pobiti, tko će za to odgovarati? Neka ih bude stid. To nije hrvatska policija ni demokracija. PreKršili su sve ovlasti', rekao je Pokrovac i najavio tužbu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene