Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čobanković ih 'vuče za nos'

Virovitica: Seljaci blokirali prometnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seljaci su na virovitičkome području ponovno su u potpunosti blokirali državne ceste D2 u Suhopolju i Cabuni te D5 u Lukaču, potvrdio je glasnogovornik virovitičko-podravske Policijske uprave Josip Štajdohar.

Promet se od Terezina Polja, Virovitice i Pitomače na državnoj cesti DC 5 te od Virovitice i Slatine na DC 2 do daljnjega usmjeruje obilazno. Organizator prosvjeda i predsjednik županijske Udruge poljoprivrednih proizvođača Zvonko Pipić kaže da ih ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković 'vuče za nos' jer su, kako tvrdi, imali saznanja da će se ministar danas sastati s prosvjednicima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nove prijetnje prosvjedima Seljaci: Zar je premijerka zaboravila obećano? Slika nije dostupna Popustili svi, ali Već na ljeto vjerojatno novi 'desant' traktora

>> Seljaci uporni i od prosvjeda ne odustaju, prijete i dolaskom u Zagreb

'Prošlo je 12 sati, nitko se ne javlja i više nemamo što čekati. Opet smo blokirali ceste i tako će ostati dok nam se ministar ne javi', rekao je Pipić te naglasio kako je ogorčen što ministar Čobanković ne haje za oko 400 traktora na cestama u trima slavonskim županijama. Smatra da nije u redu što je ministar potpisao sporazum s Dragutinom Đukićem, predsjednikom Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje, koji je, kaže Pipić, 'iza sebe imao deset puta manje prosvjednika nego ih je sada na cestama'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene