Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Seljaci nezadovoljni pregovorima s Ministarstvom poljoprivrede jutros su izašli na prosvjede te blokirali neke ulaze i izlaze na autocesti A3.


Zbog prosvjeda seljaka zatvoren je ulaz i izlaz na čvorovima Nova Gradiška i Lužani na autocesti A3 Bregana-Lipovac, pa se promet preusmjerava na čvorove Okučani ili Slavonski Brod-zapad, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Vezani članci Nesreća na autocesti A1, poginulo dijete - 1 Teška nesreća na autocesti A1, u sudaru poginulo dijete: Kamion gurao automobil 150 metara, angažirana i dizalica Slika nije dostupna Zbog OVOGA je policija ZAUSTAVILA seljake...

Zbog prosvjeda zatvorene su i ceste D7 u Velikoj Kopanici, D51 u Novoj Gradiški, D55 Županja-Orašje i županijska cesta ŽC4244 u Lužanima. Seljaci su najavili izlazak s 1000 traktora i to u šest županija.

>> Seljaci s TISUĆU TRAKTORA krenuli u blokadu prometnica!

Podjetimo, nakon što jučer nisu uspjeli pregovori između predstavnika slavonskih seljaka s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom, seljaci su odlučili izaći na ulice.

Traže isto što su tražili do sada - veću otkupnu cijenu pšenice i potpunu isplatu poticaja za prošlu godinu te upozoravaju javnost i Vladu kako je hrvatska poljoprivreda na koljenima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook