Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijete prosvjedima

Seljaci i dalje nezadovoljni, tražit će pola milijarde kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon sastanka s ministrom poljoprivrede seljaci i dalje nezadovoljni.

Isplata zaostalih poticaja, poček na plaćanje državne zemlje i krediti HABOR-a, kažu seljaci, ne mogu im pomoći. Ministar pak odgovara da je to sve što mogu dobiti.

Pročitajte i ovo Francuski seljaci blokirali autocestu - 2 Nezadovoljni radom vlade VIDEO Francuski seljaci blokirali autoceste: Konvoj traktora stvorio kaos oko Pariza, čeka se premijerov govor Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 5 Veliki prosvjed VIDEO Tisuće traktora stigle u Berlin, sprema se kaos: Zatvoren centar grada

U još jednom krugu pregovora seljaci će od ministra tražiti pola milijarde kuna za isplatu odštete i intervenciju robnih zaliha na tržištu. Ako to ne uspiju dogovoriti, najavljuju prosvjede.

>> Jakovina se sastao sa seljacima i ponovio kako im država ne može pomoći

'Jadna je država, koja ne može naći 500 milijuna kuna da pomogne Slavoniji, tj. milijun ljudi, koji žive od ove poljoprivrede', rekao je Stanko Zdravčević, iz Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje.

'Itekako je moguće pomoći na način da se pusti određena količina tih proizvoda kako bi se na neki način ublažio rast samih cijena', rekao je Krunoslav Zmaić, s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene