Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaje nezadovoljstvo

Jakovina se sastao sa seljacima i ponovio kako im država ne može pomoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Tihomir Jakovina sastao se u Garešnici s predstavnicima udruga seljaka.

Tema sastanka između ostalog bila je isplata novca za saniranje štete zbog velikih suša. Seljaci su nezadovoljni jer im je Vlada rekla kako im financijski ne može pomoći, već da im jedino može isplatiti zaostale poticaje od 400 milijuna kuna. To im je danas ponovio ministar Jakovina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kršili zakon Zbog OVOGA je policija ZAUSTAVILA seljake... Slika nije dostupna Nemaju novca za put do Zagreba Među seljake se uvukla nervoza, traktori se polako povlače

>> Seljaci o Milanovićevu posjetu: 'Žali Bože goriva što su automobili potrošili jučer!'

'Ne možemo se okretati i gledati u državu i reći 200, 300, 500 milijuna intervencije, mjere ovako ili onako. Toga više nema!', poručio je ministar Jakovina.

'Onim što je kazao ministar nismo zadovoljni. On ponavlja uvijek jedno te isto, a to je znači da ovog trenutka država se može odreći samo zakupa, za zakup i koncesiju. Mi držimo da to nije dovoljno!', smatra Mijo Latin, predsjednik Hrvatskog seljačkih saveza.

'Nismo očekivali sigurno ništa novo od ministra. Cilj nam je bio da ministar dođe među seljake, da čuje iz prve ruke probleme koji muče u proizvodnji', poručio je Mato Brlošić, predsjednik poljoprivredne komore.

'Najbitnije da je ministar ono što je i vidio, to je i čuo. Da će obiteljska poljoprivredna gospodarstva propasti ako se sredstva u proračunu ne nađu i ako se ova šteta ne sanira', smatra Mato Mlinarić, predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka.

Ministar Jakovina potom se zaputio na sastanak u Pleternicu. 'Tražit ćemo od ministra da iz Bruxellesa povuku sredstva za elementarnu nepogodu, jer znamo da tamo sredstava ima', ističe Dragutin Dukić, predsjednik Koordinacije seljačkih udruga.

Očajni seljaci gube nadu i strpljenje. 'Gledamo sad u nebo, Bog će se valjda smilovati i poslati nam kišu. Nadam se da će se ministar i gospodin Milanović smilovati pa pomoć seljacima da prežive ovu sušu', kaže nataša Abramović. Ne popravi li se stanje, seljaci najavljuju za 15. rujna dolazak na Markov trg. Tamo će se kažu boriti za opstanak hrvatskog seljaka i sela.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene