Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protuudar HDZ-a

Šeks: Sanader je izveo nepodoban pokušaj puča

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivu Sanadera je Predsjedništvo HDZ-a sa 16 glasova za, tri protiv i dva suzdržana izbacilo iz stranke.

Vladimir Šeks, potpredsjednik Sabora i jedan od osnivača HDZ-a kaže kako može razumjeti, ali ne i prihvatiti Sanaderov potez. 'Mogu objasniti racionalno njegov potez, ali smatram da je donio pogrešnu procjenu i nije uvažio stranačke prioritete i politički trenutak', izjavio je za Dnevnik Nove TV Šeks.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stranka mu draža od prijatelja VIDEO: Šeksov izbor Slika nije dostupna 'Vodstvo HDZ-a ništa nije znao' 'Sanader je sve radio u paralelnom sustavu'

'Ovo jučer je bio jedan nepodobni pokušaj političkog puča u HDZ-u, pokušaj ozakonjenje dualizma, dvovlašča, a to nijedna ozbiljna stranka ne može sebi dopustiti', dodao je Šeks priznavši kako je proteklih nekoliko mjeseci u HDZ-u bilo različitih mišljenja unutar stranke kada je u pitanju povratak Ive Sanadera.

'Sigurno da je i za stranku izbacivanje Sanadera iz HDZ-a bila teška odluka jer se radi o čovjeku koji je cijelo desetljeće bio važna osoba u stranci, dao joj je dvije pobjede na izborima. Hoće li ovo biti njegov zadnji korak u političkom smislu riječi ne mogu prognozirati, ali vjerujem da će dugo vremena proći do trenutka kada će se eventualno vratiti u politiku', smatra Šeks.

Šeks također ne vjeruje da će Sanader napraviti probleme u parlamentu, a istaknuo je kako su se mnogi zastupnici koji su jučer uz Sanadera bili na konferenciji za novinare, ogradili od njegovog istupa i potvrdili da su bili izmanipulirani. 

>> Sanader izbrisan iz članstva HDZ-a!

>> Sanader: Prihvaćam odluku HDZ-a

>> 'Brisanje Sanadera iz HDZ-a golemi je uspjeh za Kosor'

>> 'Vrijeme je da se HDZ odmori u opoziciji'

Na pitanje kako će u buduće surađivati s Lukom Bebićem, koji se očigledno svrstao na Sanaderovu stranu, Šeks je izjavio kako je njemu ta 'situacija veoma bolna, ali ne vjeruje da je to i njegov politički razlaz s Lukom'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene