Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Političari o potresu unutar HDZ-a

'Besmisleno je biti na vlasti s takvom strankom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nakon dugo vremena Jadranka Kosor je između interesa HDZ-a i Hrvatske, odabrala interese Hrvatske', rekao je Damir Kajin iz IDS-a.

Zastupnik IDS-a za Dnevnik.hr komentirao je informaciju da je Ivo Sanader izbrisan iz članstva HDZ-a. 'Svojim postupkom Jadranka Kosor izabrala je i prijevremene izbore i dala do znanja da će vlast prepustiti opoziciji', tvrdi za Dnevnik.hr. Damir Kajin. Dodaje kako je sada jasno da će Ivo Sanader s frakcijom koju složi oko sebe ići u te prijevremene izbore te kako je svojim povratkom u politiku kupio sedam do osam mjeseci kojima će zaustaviti kaznene progone protiv sebe. 'Kosor je svjesna Sanaderovih planova i svjesna je da neće moći održati vlast. To znači da ćemo vrlo brzo nakon predsjedničkih imati i prijevremene parlamentarne izbore', dodao je Damir Kajin.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem" Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

>> Sanader izbrisan iz članstva HDZ-a!

Vesna Pusić iz HNS-a za Dnevnik.hr kaže kako je Sanaderovo ponašanje trebalo sasjeći u korijenu. 'U takvim situacijama ne može biti polovičnih rješenja jer se radi o destabilizacije stranke koja u ovom trenutku vodi vladu, tako da to nije samo stranačko pitanje', kaže Vesna Pusić i ističe da je ipak pitanje može li sada takav destabiliziran HDZ voditi vladu. 'Pitanje je koliko će zastupnika HDZ-a biti odano premijerki, a koliko će imati figu u džepu. Mislim da je došlo vrijeme da se HDZ odmori u opoziciji', kaže Pusić i dodaje kako sve ukazuje na prijevremene izbore.

HSLS podupire samo jedinstven HDZ

Zastupnici iz većine stranaka složni su da je vrijeme za prijevremene izbore jer destabilizrirani HDZ ne može voditi zemlju 'Kao stranka HSLS je spreman poduprijeti samo jedinstven i stabilan HDZ', rekla je Đurđa Adlešić, predsjednica HSLS-a za Dnevnik.hr. Istakla je da se nestabilan HDZ u kojem vlada dvovlašće ne bi mogao nositi s krizom i donositi mjere potrebne za boljitak građana. 'Besmisleno je biti na vlasti s takvom strankom, a mi iz HSLS-a nećemo samo zbog fotelja ostajati u bilo kakvoj vlasti', komentirala je Đurđa Adlešić situaciju u HDZ-u.

SDP ima politiku da ne komentira stanje u bilo kojoj situaciji, pa tako ne ni i u HDZ-u. 'No, kako je HDZ vladajuća stranka, veliki potres u njihovim redovima značio bi prijevremene izbore', rekla je za Dnevnik.hr. Milanka Opačić iz SDP-a. 'Pričekat ćemo i vidjeti ima li premijerka Jadranka Kosor još uvijek ima većinu u parlamentu', dodala je Milanka Opačić.

Na vijest da je Ivo Sanader izbrisan iz članstva HDZ-a, osvrnuo se za Dnevnik.hr i Milorad Pupovac, potpredsjednik SDSS-a. 'Bilo je za očekivati da će onaj tko sije buru žnjeti oluju', rekao je Pupovac. Dodao je kako je sigurno da netko želi prijevremene izbore i to u trenutku kada za to još uvijek nisu stvorene prilike u zemlji. 'Sanaderu je očito u interesu da izazove prijevremene izbore, da da se zaustavi borba protiv korupcije koja je počela, da se zaustavi izlazak iz ekonomske krize, da se zaustave ključne stvari koji bi se trebale dogoditi ovih dana', rekao je Milorad Pupovac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene