Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi, nema puča

Šeks: Protukandidate Kosor je strah suda članstva HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ i dalje vodi svoje bitke, a da su izbori burni pokazuje primjer iz Rijeke. Naime, na stranačkim izborima za prvog HDZ-ovca Rijeke i izaslanika za Sabor HDZ-a u konačnici je bilo više glasačkih listića u kutiji nego što je samih izaslanika.

Predsjednici HDZ-a ostala su tri dana do isteka ultimatuma da okupi stranačko predsjedništvo. Ne popušta ona, ali ne popuštaju ni njezini unutarstranački suparnici.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

>> Drniški i osječki HDZ podržali prijedlog Jadranke Kosor

Biranje predsjednika stranke po načelu 'jedan član - jedan glas', poručuje Vladimir Šeks, inicijativa je na kojoj su inzistirali svi predsjednički kandidati. Sad kada ju je Jadranka Kosor i javno predložila - zavladao je, kaže, strah.

'Ne radi se o puču to je glupost nego se radi o tome da je ove protukandidate uhvatila panika i njih je strah od suda članstva. Tvrde da imaju potporu članstva a boje se toga istoga članstva', smatra Šeks.

Ivan Jarnjak ne misli da je riječ o strahu. Riječ je kaže o taštini Jadranke Kosor koja želi pod svaku cijenu što duže biti predsjednica. 'Jer što ako se dogodi da na sjednici sabora što je moguće izaslanici kažu ne mi nećemo takve izmjene statuta mi ne možemo tada izabrat predsjednika na toj sjednici jer nemamo ništa pripremljeno, mi moramo sazvat novi sabor, donijet pravila i onda ić u izbore pa to traje dvije godine', kaže Jarnjak.

Riječ je samo o ideji - uvjerava Šeks, koja mora proći sva stranačka tijela. 'Izmišljaju razloge koji su stvarno smiješni i s one strane granice razuma i logike', ističe Šeks.

'Mislim da je to do sada najveći udarac stranci od kada je Jadranka Kosor predsjednica', kaže s druge strane Jarnjak. Ako Kosor do srijede ne sazove sjednicu predsjedništva, 12 će se članova sastati i preispitati može li ona uopće dalje voditi stranku.

'Ne vjerujem da će predsjednica biti toliko neodgovorna da neće sazvati predsjedništvo stranke', nada se Darko Milinović. Predsjedništvo će sazvati, kaže, kad dođe vrijeme. O unutarstranačkim prepucavanjima Kosor danas neće govoriti, al zato hoće o insinuacijama koje se podmeću HDZ-u.

'Nikada niti su naši odvjetnici na bilo koji način to sugerirali ali nigdje na stranačkim tijelima to kao opcija nije razmatrano', odgovara Jadranka Kosor, predsjednica HDZ-a. O razgovorima da bi stranka mogla priznati krivnju i vratiti 7 milijuna eura - ne zna ni zamjenik Milinović. 'Ovoga trenutka nema razloga za nagodbu', smatra Milinović.

'Bilo bi jako loše da je bilo tko razgovarao s bilo kim iz vodstva stranke o tome a da ja o tome ne znam. Od kud onda vašim kolegama da je ponuda bila na stolu? Ja ne znam osobno ću razgovarati sa svima', kaže Kosor. A s građanima Kosor može razgovarati i putem Facebooka. Otvorila je 'fan page'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene