Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Jedan član, jedan glas'

Drniški i osječki HDZ podržali prijedlog Jadranke Kosor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na izbornoj skupštini drniškoga gradskog odbora HDZ-a, koja je održana jutros, jednoglasno je prihvaćen prijedlog da se 20. svibnja na saboru stranke u Zagrebu izaberu sva stranačka tijela, osim predsjednika.

Drniški HDZ-ovci prihvatili su i prijedlog aktualne stranačke predsjednice Jadranke Kosor da se predsjednik HDZ-a bira po principu 'jedan član jedan glas' i to tjedan dana nakon sabora stranke, odnosno 27. svibnja ove godine.

Na izbornoj skupštini drniškog HDZ-a izabran je i novi - stari predsjednik Josip Begonja, koji je bio i jedini kandidat na unutarstranačkim izborima.

HDZ je u Šibensko-kninskoj županiji gotovo do kraja proveo unutarstranačke izbore.

Nakon provedenih izbora u svim temeljnim ograncima, prije desetak dana na čelo šibenskog HDZ-a izabran je aktualni župan šibensko-kninski Goran Pauk, u Vodicama je Branku Juričev Martinčev na čelu stranke zamijenio Ante Cukrov Desto, Josipa Rimac potvrđena je za predsjednicu HDZ-a grada Knina, Robert Podrug opet je izabran za stranačkog čelnika u Skradinu, a drniški HDZ i dalje će voditi Josip Begonja.  Još preostaje provesti izbore za predsjednika županijskog HDZ-a.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

I osječki HDZ podržao prijedlog 'jedan član, jedan glas'

Predsjedništva osječko-baranjskog županijskog i osječkog gradskog odbora HDZ-a podržala su danas prijedlog predsjednice stranke Jadranke Kosor o novom načinu izbora predsjednika HDZ-a.

U priopćenju za javnost, koje potpisuju čelnici ovih stranačkih organizacija Tomislav Ivić i Josip Salapić kaže se se kako su županijski i gradski odbor na današnjoj sjednici donijeli zaključak kojim se podržava prijeldog predsjednice stranke da se nakon 15. općeg sabora HDZ-a predsjednik stranke bira prema načelu 'jedan član - jedan glas'.

Dodaje se kako takav prijedlog predstavlja 'daljnji iskorak u jačanju demokratskih standarda u HDZ-u'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene