Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O kreditiranju Agrokora 90-ih

Šeks odgovorio na optužbe: "Grmoja iznosi maglu i sve želi upakirati u celofan"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Šeks odgovorio je na optužbe Nikole Grmoje i poručio kako je sporno izvješće o kreditu Agrokora došlo u ruke onih koji su po njemu trebali postupati.

Vladimir Šeks odgovorio je na optužbe koje je jutros protiv njega iznio mostovac Nikola Grmoja poručivši kako je znao za kreditne malverzacije Agrokora u devedesetima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bivši državni odvjetnik "Šeks je puno pisao Državnom odvjetništvu, ali za njegove obračune unutar HDZ-a" Slika nije dostupna Nikola Grmoja Mostovac i dalje optužuje: "Vladimire Šeksu, dajte, provjetrite i ostale ladice! Spremni smo"

"Ovo je pokušaj obmane s ciljem optužbi na račun HDZ-ovih vlada iz devedesetih godina i namjerom da se zada politički udarac sadašnjoj Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću", kazao je Vladimir Šeks za Jutarnji list.

"Iznosi maglu i sve upakirava u celofan"

Šeks ne spori da je kao potpredsjednik Vlade 1993. godine vidio nalaz kontrole Financijske policije proveden u Agrokoru u vezi s kreditima koje je Ivica Todorić podigao u Zagrebačkoj banci 1991. godine (tri kredita ukupno vrijedna 1,264 milijarde dinara, od kojih je jedan isplaćen Agrokoru četiri dana prije nego ga je kreditni odbor odobrio).

"Grmoja iznosi maglu i sve želi upakirati u celofan koji bi trebao poslužiti kao argument za optužbu da sam 1993. godine kao potpredsjednik Vlade znao za nepravilnosti, ali nisam reagirao. Pritom neznalački govori da sam bio potpredsjednik Vlade za unutarnje poslove, a bio sam potpredsjednik za unutarnju politiku" kaže Šeks i iznosi svoje tumačenje dokumenata po kojemu je riječ o izvješću što ga je na njegov zahtjev sastavio i poslao šef postaje Financijske policije za Zagrebačku županiju i Grad Zagreb Branko Miloloža.

Naglašava da je izvješće došlo u ruke onih koji su bili ovlašteni i trebali po njemu dalje postupati.

"Grmoja predimenzionira moju ulogu"

Prokomentirao je i Grmojine opaske na njegov intervju u kojem je kazao da je premijera savjetovao da ne opozove ministra financija Zdravka Marića, te poslao signale Ivanu Vrdoljaku, tadašnjem predsjedniku HNS-a pozivajući ga u vladajuću koaliciju.

"Grmoja svjesno predimenzionira moju ulogu. Ona nije bila osobita u formiranju koalicije s HNS-om. Premijeru sam samo kazao svoje mišljenje povodom zahtjeva Mosta za smjenom ministra Marića. A ono je bilo da će, ako to dopusti, sljedeći biti zahtjev za smjenom ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić, a nakon toga i samog premijera Plenkovića", pojašnjava Šeks.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene