Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mora podnijeti zahtjev

Šegona će godinu dana plaćati za nerad: Koštat će nas 333.000 kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je smijenjen, bivši pomoćnik Slavka Linića šest mjeseci ima pravo na puno plaću i još šest mjeseci na pola iznosa.

Iako više nije pomoćnik ministra financija, Branko Šegon još pola godine ima pravo na punu plaću, a nakon toga još toliko na polovicu plaće, što znači da bi proračun mogao koštati oko 333 tisuće kuna bez da išta radi, pišu 24 sata.

Pročitajte i ovo Aleksandra Prijović Smjena zbog koncerta Nered zbog Prijović u Zadru: Gradonačelnik će smijeniti direktora dvorane Kaos s obračunom plaća ANKETA DNEVNIKA NOVE TV Je li vam plaća veća nakon porezne reforme? Pogledajte rezultate glasanja

Plaću za nerad omogućuje mu Zakon o pravima i obvezama državnih dužnosnika koji detaljno regulira prava, ali ne i obaveze.

Šegon i dalje šuti: Već tri godine vodi se istraga o porijeklu imovine njegove obitelji!

Iako nije objavljen podatak o Šegonovoj plaći, 24sata dobila su potvrdu da bi s njegovim godinama primao od 16 do 18 tisuća kuna. Potencijalni iznos izračunat je na temelju plaće Linićevog pomoćnika Miljenka Fičora koji prima 16 i pol tisuća kuna. Kada se plate doprinosi, troškovi za proračun rastu na 37 tisuća kuna.

Šegon nije želio dobrovoljno odstupiti, Linić ga smjenjuje

Šegon na pitanje hoće li se možda odreći plaće nije odogovorio, a iz Vlade su poručili da, ako želi dobivati plaću, mora podnijeti zahtjev što dosad nije napravio. Ima rok od 15 dana koji je počeo teći prošli četvrtak.

Pravo na plaćeni nerad Šegon neće izgubiti ni ako povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa odluči da je iskoristio svoj položaj za pogodovanje svojoj tvrtki.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene