Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Milanovićev zahtjev

Šegon nije želio dobrovoljno odstupiti, Linić ga smjenjuje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović Šegonov smjenu najavio je u Dnevniku Nove TV, a ministar financija Slavko Linić je zahtjev uputio jer Šegon nije želio dobrovoljno odstupiti.

Ministar financija Slavko Linić je na zahtjev predsjednika Vlade Zorana Milanovića zatražio razrješenje pomoćnika ministra gospodina Branka Šegona koji nije želio dobrovoljno odstupiti, piropćeno je iz Vlade.

Njegovu smjenu premijer je najavio u intervjuu za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Smjena uz medijske spletke' Linić vs. Milanović: Kronologija sukoba Slika nije dostupna Suradnici, kumovi, prijatelji Ljudi koji su pratili (i ispratili) Linića

'S obzirom da u dva tjedna pomoćnik ministra nije smatrao da je neovlašteno trgovao političkim kapitalom i ugledom SDP-a, a ni ministar se baš nije jasno očitovao, mene ne zanima mišljenje Povjerenstva za sukob interesa jer mi moralne kriterije ne postavlja Povjerenstvo. Isto tako, ne mislim da tu ima elemenata kaznenog djela. Sad kad se prašina slegnula, iako ne potpuno jer je još u zraku, sad kad su se svi izgalamili, reći ću što ja mislim. Dakle, taj gospodin koji uživa povjerenje svog ministra više neće biti pomoćnik ministra', rekao je premijer i dodao kako ne očekuje da će zbog toga otići i ministar Linić.

'Ja ovdje izdajem i neke naloge, ne upravna rješenja. Prema tome, to će biti tako. To je upozorenje svima za ubuduće', poručio je premijer i dodao kako će on nešto poduzeti ako to ne napravi ministar.

Reakcije na Šegona: 'Morao je otići i ranije'

Šegon bi mogao i prekršajno odgovarati

Šegon bi mogao i prekršajno odgovarati zbog kredita koji je njegova tvrtka Fakta Vera dobila od HBOR-a. Potvrdila je to predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković. Orešković je rekla kako će postupak koji vodi Povjerenstvo biti brzo gotov te će se provesti do kraja, bez obzira na njegovu smjenu.

'Ono što smo u odluci o pokretanju odlučili utvrditi, to ćemo i učiniti, a iz same odluke o pokretanju vidljiov je da postoji mogućnost da će se nakon ovoga postupka voditi i prekršajni postupak', kazala je Orešković.

Podsjetimo, Branko Šegon našao se pod sumnjom da je iskoristio svoj položaj kako bi pogodovao svojim tvrtkama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene