Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvodi se red u porezni sustav

Šefica Porezne na YouTubeu: Za ovo stanje kriva je bivša Vlada!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec, odgovarala je na pitanja građana o objavi liste poreznih dužnika, postavljena putem društvenih mreža Vlade.

'Razloga za objavljivanje liste poreznih dužnika je više, međutim htjela bih istaknuti odgovornost nove vlade da se objavi ta lista zbog svih onih poreznih obveznika koji uredno plaćaju i podmiruju svoje porezne obveze, koji unatoč krizi i recesiji državi nisu ostali dužni', rekla je Nada Čavlović Smiljanec, u video odgovorima objavljenima na Youtubeu.

Pročitajte i ovo Moskva Stroge mjere Kompanije koje napuštaju Rusiju moraju za to platiti, zarada već premašila godišnji plan Slika nije dostupna PROBLEMATIČNI PROPISI Apsurdi hrvatske birokracije: Moguće je da ste dužni državi, a da o tome – nemate pojma

Rekla je da se na toj listi nalaze oni porezni obveznici koji imaju dospjelo dugovanje do 31. ožujka ove godine te imaju uplate do 24. srpnja . Porezni obveznik koji podmiri svoj dug isti će se dan automatski na popisu objaviti da on više nije dužnik. isto tako, lista će se objavljivati svaka tri mjeseca, kaže Čavlović Smiljanec.

'Dug se nije spominjao, kao da nije ni postojao'

Na pitanje tko je dozvolio toliko gomilanje dugova ravnateljica Porezne uprave odgovara: 'Moram reći da se dug od 52 milijarde kuna nije uopće spominjao prijašnjih godina, on kao da nije ni postojao. Počeo se spominjati tek ove godine'.

>> Serveri preopterećeni: Svi žele znati tko su najveći porezni dužnici u Hrvatskoj!

'Kriva je bivša Vlada'

'Riječ je o poduzetnicima koji su bili u itekako dobrim odnosima s bivšom Vladom. Nije problem bio u poreznim službenicima jer je to prevelik iznos o kojem mogu odlučivati službenici Porezne uprave. Riječ je o poduzetnicima koji su bili u itekako u dobrim odnosima s bivšom vladom, i koja im je omogućavala da ne plaćaju porezne obveze. Oni zapošljavaju veliki broj djelatnika, radili su dobre poslove za državu, a kada su radili poslove u građevinskoj djelatnosti svoje podizvođače nisu uopće isplaćivali, i oni su zbog toga došli u velike probleme', rekla je ravnateljica Porezne uprave.

'Objava liste dužnika samo je jedna od mjera uvođenja reda u porezni sustav RH'

Za listu dužnika Čavlović Smiljanec kaže da je samo jedna od mjera uvođenja reda u porezni sustav Republike Hrvatske.
'Očistit ćemo tržište od poduzetnika koji su izvor nelikvidnosti. U ovih šest mjeseci Porezna uprava je donijela cijeli niz mjera kojima je cilj naplatiti porezna dugovanja. Porezni dugovi koje smo naslijedili od bivše vlasti već djelomice i jesmo naplatili, oko pola milijarde kuna. Svjesni situacije u Hrvatskoj s kojima se suočavaju poduzetnici mi smo tijekom srpnja donijeli reformu poreznih dugova, kojom svi oni koji su u problemima mogu reprogramirati svoje dugove na 36 mjeseci ', rekla je ravnateljica Porezna uprave.  Smatra da će Zakon o financijskom poslovanju dodatno uvesti red.

>> Poznati dužnici otkriveni: Drpić, Sablić, Popović…

'Očistit ćemo Hrvatsku od onih poduzetnika koji su izvor nelikvidnosti'

'Očistit ćemo hrvatsko tržište od onih poduzetnika koji su izvor nelikvidnosti, a dati šansu onima koji mogu opstati', kaže Čavlović Smiljanec .

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene