Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je jasno

Šef zagrebačkog SDP-a otkriva detalje prekida suradnje s Možemo, poslao Grbinu oštru poruku: "Nije ovo stranački happy hour"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U petak je raskinut sporazum o suradnji između Možemo i SDP-a, a o tom potezu i suradnji s Grbinom govori predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac otkrio je zašto su odlučili izaći iz vladajuće koalicije u Zagrebu te tvrdi da u pozadini raskida suradnje SDP-a i Možemo! u Zagrebu nije rušenje Peđe Grbina s čela SDP-a.

No, isto tako jasno je poručio da je Grbin imao dva mjeseca za rješavanje problema s Možemo!, ali nije napravio ništa. Gotovac je poručio da je on dobio mandat voditi zagrebački SDP i u tome namjerava biti samostalan.

"Koalicije u punom smislu te riječi nije ni bilo, nego je postojala suradnja, i to samo na razini Skupštine. Nismo imali utjecaj na neke odluke zbog kojih će moguće ispaštati građani, a odgovornost će snositi i SDP, kojeg javnost vidi partnerom u koaliciji iako nije imao utjecaj, ponekad čak nije bio ni informiran", rekao je za Jutarnji Gotovac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRUĆA JESEN U METROPOLI Cirkus u Skupštini: Traže se ostavke, redaju stanke, SDP se rastao s Možemo, a HDZ-ovcu čestitao rođendan
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pukla ljubav Gradski odbor SDP-a Zagreb prekinuo koaliciju s Možemo

Prije će ga napustiti oni koji od njega imaju koristi

Na upit je li razgovarao s Grbinom o toj odluci, jer on nije djelovao sretno, rekao je: 

"Mi nismo tu da bismo bilo koga usrećivali niti je to stranački happy hour. Grbin mora znati da su za odluku glasali ljudi u gradskoj organizaciji. Višekratno mu je komunicirano da smo nezadovoljni, ali smo se držali svih dogovora koje smo imali s njim. Zadnji je bio da mu ostavimo dva mjeseca za razgovor s platformom Možemo! kako bi s njima sklopio nacionalni sporazum koji bi obavezivao i nas. To se nije dogodilo!" rekao je. 

Na pitanje znači li to da im cilj nije Grbinovo rušenje odgovorio je: "Mi mislimo graditi, a ne rušiti. Više puta smo rekli Peđi Grbinu da ga podržavamo. Prije će ga napustiti oni koji od njega imaju koristi i koji podržavaju sve što radi i govori nego zagrebačka Gradska organizacija."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene