Petar Škorić (Foto: Dnevnik.hr)
Petar Škorić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Petar Škorić u podužoj je objavi na Facebooku objasnio razloge povlačenja kandidature za potpredsjednika HDZ-a, nakon što se oko svega podigla velika prašina.


Listić kandidature šefa splitskog HDZ-a za potpredsjednika stranke prvo je završio na stranicama trojca Kovač-Stier-Penava, da bi se potom ipak opredijelio za tim Andreja Plenkovića. Sada je pak na svojoj Facebook stranici objavio kako povlači kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković: "Unutar HDZ-a sve pršti od želje za koalicijom s SDP-om nakon onih divnih i kulturnih izjava" Petar Škorić (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Petar Škorić kaže da ne želi biti talac HDZ-u: "Nije bilo pritisaka, sam sam odlučio odustati od kandidature"

Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti.

"Nakon objave svih kandidatura, sinoć sam podržao aktualnog predsjednika stranke Andreja Plenkovića u utrci za novi mandat, uvjeren da je to najbolje za Hrvatsku, a i s ciljem zatvaranja unutarstranačke blokovske kampanje koja se posljednjih dana usijala iznad svih granica dobrog ukusa.

Uvjerenja sam da dosadašnji način vođenja kampanje, u koju sam i sam uvučen kroz razne političke špekulacije, vodi isključivo prema podjelama.

S obzirom na navedeno i unatoč iskrenim političkim namjerama, donio sam odluku o povlačenju kandidature za potpredsjednika stranke, želeći sve potaknuti na smirivanje tenzija i "fair play" kampanju. HDZ je iznad svih nas pojedinaca i iz ovih izbora moramo izići jači.

Zahvaljujem svim članovima i simpatizerima stranke na pruženoj podršci od trenutka objave kandidature. U svojim istupima često sam naglašavao da je naše bogatstvo u širini i različitosti, a naša snaga u jedinstvu.

Zalagao sam se protiv blokovskih podjela unutar jedne obitelji, a aktualnom predsjedniku sugerirao snažno povezivanje svih dijelova stranke i usklađivanje svjetonazorskih tema s potrebama našeg tradicionalnog glasačkog tijela.

Svjestan sam da je jedno biti predsjednik stranke i provoditi stranačku politiku, a drugo biti premijer i provoditi državnu politiku. Nadam se i vjerujem da će buduće vodstvo stranke voditi računa o povratku povjerenja dijela naših glasača koji su nam na proteklim izborima uskratili podršku.

U daljnjem političkom djelovanju nastavit ću doprinositi jačanju zajedništva i poticanju unutarstranačkog dijaloga na svim razinama, jer samo svi zajedno možemo ostvarivati zacrtane političke ciljeve na dobrobit Hrvatske i svih naših sugrađana", naveo je Škorić u svojoj objavi na Facebooku.