Izbori za novo vodstvo HDZ-a održat će se 15. ožujka. Andrej Plenković odlučio je koji će ljudi biti dio njegovog tima za izbore.

Galerija


U timu Andreja Plenkovića na unutarstranačkim izborima u HDZ-u kandidat za zamjenika predsjednika bit će Tomo Medved, za potpredsjednike Oleg Butković, Ivan Anušić i Branko Bačić, dok bi voditelj stožera trebao biti Damir Krstičević, doznaje se iz krugova bliskih aktualnom predsjedniku stranke.

Vezani članci Tomo Medved Tomo Medved uoči užeg Predsjedništva: ''Razgovarat ćemo o svemu, nema tabu tema'' Premijer Andrej Plenković dolazi na sjednicu Kluba HDZ-a ''Što mislite, da sam oduševljen?'': Premijer Plenković o odlasku ministara u famozni Klub, čak i u vrijeme lockdowna

Potvrđeno je i kako bi četvrta potpredsjednica trebala bi biti žena.

Na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke večeras je dogovoreno kako od sutra kreću rokovi za unutarstranačke izbore, a nakon toga će početi procedura izbora predsjednika i zamjenika te četiri potpredsjednika stranke.

Izbori za novo vodstvo stranke održat će se 15. ožujka, no bude li drugog kruga on će biti 22. ožujka.

Sukladno novom stranačkom Statut po prvi će puta novo vodstvo stranke biti birano po načelu jedan član - jedan glas. (Hina)