Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tvrtka Bijela Kosa na inicijativu lokalnih DHZ-ovaca osnovana je 2005. godine nakon ideje da se izgradi skijaški centar vrijedan 20 milijuna eura. Do sada je u projekt, koji se nije pomaknuo s mrtve točke, investirano 4 milijuna kuna.


Ni nakon četiri i pol godine od osnutka poduzeća ništa se nije dogodilo, Bijela kosa još uvijek je šumovita planinska vrlet, piše Jutarnji list. Najzanimljiviji je ipak podatak da je četvrtina dosad investiranog novca, odnosno milijun kuna, utrošeno na plaću direktora, Tihomira Magdića koji je i jedini zaposlenik poduzeća Bijela Kosa d.o.o.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Pljačka u Vrbovskom: Prijetio radnici na benzinskoj i oteo joj novac Donald Trump Svi se pitaju što se dogodilo s Trumpovom bojom kose: "Zar mu je i frizer okrenuo leđa?"

Jutarnji list neslužbeno doznaje da Magdić cijelo vrijeme uredno prima plaću u iznosu od 20.000 kuna. Plaću direktora nije želio otkriti ni gradonačelnik Vrbovskog Željko Mirković, koji je rekao da to ne smije zbog Magdićeva menadžerskog ugovora. O tome nije želio pričati ni sam Magdić koji je izjavio da je njegova plaća prosječna za ovaj grad i iznosi oko osam, devet tisuća kuna. Direktor nepostojećeg ski centra naznačio je kako on zapravo štedi jer nema niti tajnicu. Za Jutarnji list Magdić je optimistično najavio kako se već godine na padinama Bijele kose mogu očekivati prvi skijaši, no nije pojasnio na temelju čeka se to može očekivati. Naprotiv, otvoreno je priznao da grad Vrbovsko neće sam moći financirati projekt.