Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O susretu Nikolić-Josipović

Karamarko: Od tužbe za genocid ne treba odustati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komentirajući susret Josipović-Nikolić, Tomislav Karamarko rekao je kako je uvijek dobro vrijeme za razgovore, ali da od tužbe za genocid ne treba odustati.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirajući današnji susret Josipović - Nikolić kazao je kako je uvijek dobar trenutak za razgovore. Vezano za pitanje povlačenja tužbe za genocid koju je podigla Hrvatska, Karamarko smatra kako nije vrijeme za njezino povlačenje i kako se od tužbe ne treba odustati.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Slika nije dostupna Gostovao na B92 Josipović: Susret s Nikolićem još ne bi bio svrhovit

>> VIDEO Nikolić: Prijatelji sporove rješavaju bez suda, Josipović: Vidjet ćemo

Uvjerava kako je potrebno taj postupak odraditi do kraja kako bi se jasno na razini visokih institucija kazalo kako je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku i kako je odgovorna za zločine i nanenesu materijalnu štetu.

Nije sklon povlačenju tužbe ni u slučaju ispunjenja uvjeta poput rješavanja pitanja nestalih.

Podsjetimo, Josipović i Nikolić danas su razgovarali upravo o toj temi. 'Kod nas u Srbiji kad se dvojica oko međe posvađaju prestaju razgovarati. Dobri prijatelji sporove rješavaju bez suda. Povlačenje tužbi uspostavilo bi mir jer kakva god da bude presuda nećemo biti zadovoljni. A što ako smo svi pogriješili? Svatko će odrediti pravne stručnjake, Srbija želi mir i prijateljstvo. Kod nas se pije voda za zdravlje. Kako da nastavimo dalje ako netko bude stavljen na stup srama?, kazao je Nikolić.

Predsjednik Josipović je na pitanje kako dalje surađivati ako se tužbe ne povuku odgovorio da hrvatska Vlada još nije donijela definitvnu odluku o povlačenju.

'S hrvatske se strane očekuje da se naprave još neke stvari. Vidjet ćemo. U okviru pomirenja moramo napravit puno oko nestalih. Ako tužba i ostane, morat ćemo surađivati jer je bilo i težih problema među zemljama', rekao je Josipović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene