Obavijesti Video Pretražite Navigacija
apelira na borbu protiv mržnje

SDSS zadovoljan pronalaženjem napadača na Srbe, ali i zabrinut zbog kampanje protiv žrtava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDSS je pozdravio brzo i efikasno postupanje institucija u pronalaženju počinitelja napada na pripadnke srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.

Iako je SDSS zadovoljan brzinom i efikasnosti postupanja institucija i pronalaženjem počinitelja nedavnih napada na pripadnike srpske nacionalne manijne, izrazili su zabrinutost zbog ''kampanje koja je u medijima vođena protiv onih koji su bili žrtve napada kao i protiv nas koji smo stali u njihovu obranu i upozorili na atmosferu u kojoj su takvi napadi mogući''.

Pročitajte i ovo Branka Bakšić Mitić, Koalicija Rijeke pravde Dogradonačelnica Gline Sukob među srpskim predstavnicima: SDSS prijeti Srbima koji neće glasati za njih? ''Imaju mogućnost to ispraviti'' Kampanja presica SDSS-a Pupovac odgovorio zašto je glasao za Turudića

SDSS apelira da se osvijesti važnost borbe protiv atmosfere mržnje, netolerancije i nasilja, kao i protiv daljnjeg širenja takvog ponašanja u društvu.

Podsjetimo, u utorak je privedeno osam osoba s područja Splita, koje se dovodi u vezu s "izazivanjem nereda", odnosno napadom na pripadnike srpske nacionalne manjine u Uzdolju kod Knina. Od osmorice prvotno uhićenih, zadržana su četvorica, kojima je određen jednomjesečni istražni zatvor. Policija još uvijek traga za desetak osumnjičenih, a svi uhićeni otprije su poznati policiji zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene