SDP želi potpunu legalizaciju marihuane, poručili su u petak na konferenciji za novinare. Smatraju da bi legalizacija i liberalizacija industrijske konoplje, tako da se iskoristi čitava biljka, pomogle i gospodarstvu.

Galerija


Hrvatska ima šansu biti lider po tom pitanju, i to u roku od godinu dana, tvrdi SDP. Traže osnivanje Agencije za konoplju koja bi odgovarala Vladi, Saboru i javnosti, a regulirala bi maksimalnu površinu uzgoja, kontrolirala preradu te promet konoplje i proizvoda.

Vezani članci Rekordna zapljena marihuane u Dubrovniku (Foto: Grgo Jelavić/Pixsell) - 6 U kamionu švercali marihuanu vrijednu 4,6 milijuna kuna: Podignuta optužnica za zločinačko udruživanje SDP Vinkovci (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL) SDP priopćio: "Stoka ponovno razbila staklo na ulaznim vratima vinkovačkog SDP-a"

''Do 2025. godine globalno tržište za medicinski kanabis vrijedno je 55 milijardi dolara. No jedan je od važnijih aspekata legalizacija kanabisa u rekreativne svrhe. Prvi je to legalizirao Urugvaj, onda i Kanada, na čemu danas masno zarađuju milijarde eura, a u Hrvatskoj se o uzgoju marihuane u rekreativne svrhe nikada nije zapravo razgovaralo'', rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.