Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradski odbor SDP-a u Koprivnici donio je službenu odluku kojom svim članovima, a pogotovo članovima vodstva, zabranjuje bilo kakve javne istupe koji bi imali ikakve veze s prehrambenom kompanijom Podravkom.


Odluku bez presedana GO je donio mjesec dana prije unutarstranačkih izbora na kojima će svi članovi SDP-a iz Koprivnice birati novo gradsko vodstvo.

Vezani članci Stranke na vlasti u županijama Žustra borba za pozicije šefova županija: "Ako netko tko uopće tu ne živi uspije u uvjeriti ljude da mu daju povjerenje, znači da ja nisam dobro radio posao" PRH Milanović u Koprivnici Milanović o Zlati Đurđević: "Svakog tko ju lažno dovede u vezu s lex Perkovićem, nazvat ću lažovom"

Motive kojima je vladajuća stranka u Koprivnici u svoje redove službeno uvela cenzuru i verbalni delikt nije teško otkriti. Jača od dviju sukobljenih struja u koprivničkome SDP-u, ona pod kontrolom bivšega gradonačelnika Zvonimira Mršića, koji je lani instaliran na mjesto šefa Podravkine uprave, svog mentora želi zaštiti od novih napada slabije struje, koja želi 'demršićizirati' stranku.

Potonju struju predvode saborski zastupnik i neuspio kandidat za župana, šef županijskog SDP-a Darko Ledinski te doministar i aktualni šef koprivničkog SDP-a Dražen Pros. Njih su dvojica u dva navrata u posljednjih nekoliko mjeseci davali izjave o Podravki - prvi put kad je šefu uprave povećana plaća, a drugi put kad mu je isplaćen menadžerski bonus.

>>Povjerenstvo utvrdilo da Mršić nije smio biti direktor Podravke

I dok je zabrana daljnjih istupa prošla na gradskoj razini, na kojoj su 'mršićevci' u većini, stvar je, kako doznajemo, propala na Županijskom odboru SDP-a, u kojemu prevažu 'protumršićevci'.

Tako je nastala apsurdna situacija da, primjerice, šef gradskog SDP-a više ne smije ni zucnuti o Podravki ne želi li snositi sankcije, dok za županijskoga šefa stranke tako što, barem službeno, ne vrijedi.

Je li sam Mršić inicirao zabranu istupa partijskih drugova o Podravki kako bi bio pošteđen kritika o tome da se njegovo ponašanje kosi sa socijaldemokratskom načelima kakva je zastupao sve do odlaska u prehrambenu kompaniju, nije poznato. No, vijest koju je jučer objavio lokalni tjednik Podravski list svjedoči kako se on i iz menadžerskog fotelja i dalje bavi politikom.

U petak su se u tajnosti, u stranačkim prostorijama u Svilarskoj ulici, sastali Mršić, Pros i Ledinski. Teme su, navodno, bile unutarstranački izbori i sukob u stranci. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook