Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor Karamarku

Jovanović: Karamarko može osnovati samo sumrak Vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Željko Jovanović, odgovorio je danas na poruke predsjednika HDZ-a aktualnoj Vladi.

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je vladajućima 'da se stvarno uozbilje, i ako nisu sposobni voditi vladu neka kreiraju tehničku vladu, nek se maknu jer ovo sve skupa ide u jednu provaliju', a odgovarajući na pitanja novinara SDP je nazvao 'crvenom peronosporom' koje se treba riješiti. 'Hrvatska se nalazi na raskrižju ne samo zbog teškog gospodarskog stanja, nego i zbog toga što ova vlada koja nije dobila mandat mijenjati Hrvatsku svjetonazorski, uporno, isključivo i samo to radi', rekao je Karamarko. Optužio je predstavnike sadašnje vlasti za, kako je rekao, 'diverzantski upad u naše školstvo gdje smo vrlo osjetljivi i nije nam svejedno kako će i tko odgajati našu djecu'.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva

>> Karamarko: SDP je 'crvena peronospora'

Jovanović je danas na Sljemenu odgovorio Karamarku. Rekao je da je crvena peronospora nešto što je štetno samo u vinogradima, a odgovarajući na upit o pozivu na osnivanje tehničke Vlade, poručio je da u aktualnoj Vladi sjede kvalitetni kadrovi. 'Gospodin Karamarko je rekao da je osnovao vladu u sjeni. Jedino što on može je osnovat vladu sumraka. Prema tome, svi njegovi istupi otkad je na čelu HDZ-a idu u korist SDP-u', rekao je Jovanović.

Karamarko je jučer također optužio Vladu da se povećanjem plaća u državnim agencijama ponaša dvolično jer za njih vrijedi ono što ne vrijedi za druge što je, po Karamarku, katastrofalno.

"To je još jedan dokaz dvoličnosti i licemjernosti ove Vlade. Njihov gospodarski plan 21 je bio jedno, realizacija drugo, a ono što oni rade je nešto treće. Dakle ono što vrijedi za njih, za ostale ne vrijedi“, izjavio je Karamarko u Splitu gdje je nazočio svečanoj sjednici u povodu 23. godišnjice utemeljenja splitskog HDZ-a.

Karamarko je podsjetio na ranije "slučajeve Antešić i ministra Jakovine“ zamjerivši što se preko njih jednostavno prešlo jer je "očito da su socijaldemokratski grijesi i lažni moral nešto što je oćeprihvaćeno".

Na upit kako komentira stvaranje nove koordinacije za investicije nakon što „Čačićeva agencija“ nije napravila ništa, Karamarko je rekao kako ni „ova neće ništa napraviti“ jer ne nudi nadu i povjerenje prema vani pošto nas je u kreditnom rejtingu dovela u status "smeća“.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene