Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utrka za gradonačelnika

SDP i HNS u Zagrebu idu zajedno, kandidat Rajko Ostojić?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na izborima za gradonačelnika Zagreba SDP i HNS istaknut će zajedničkog kandidata, a navodno se radi o aktualnom ministru zdravlja Rajku Ostojiću.

Čelništva SDP-a i HNS-a dogovorila su se da će na predstojećim lokalnim izborima u Zagrebu imati zajedničkog kandidata za gradonačelnika. To bi trebao biti aktualni ministar zdravlja SDP-ovac Rajko Ostojić, dok se od predsjednika zagrebačke organizacije SDP-a Davora Bernardića odustalo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potpisali sporazum SDP i HNS zajednički na lokalnim izborima u Zagrebu Slika nije dostupna Kandidatura SDP predložio Ostojića za gradonačelnika Zagreba!

>> Karamarko: HDZ u Zagrebu može podržati i neovisnog kandidata

Ovime bi bio zatvoren problem koji je potencijalno mogao uzdrmati Vladu, s obzirom da je njezina prva potpredsjednica HNS-ovka Vesna Pusić u slučaju izostanka dogovora navodno bila spremna sama se kandidirati za gradonačelnicu.

No, ostaje pitanje kako će Bernardić, koji je za svoju kandidaturu u svojoj stranačkoj organizaciji dobio jednoglasnu podršku, podnijeti činjenicu da vjerojatno više nije kandidat. Zanimljivo je da je njegov uspon na tron zagrebačkog SDP-a usko vezan upravo uz Rajka Ostojića, a njih su dvojica na istoj strani bili i tijekom posljednje SDP-ove konvencije.

O previranjima oko SDP-ovog kandidata za prvog čovjeka metropole jučer se oglasio i Milan Bandić, poželjevši svojoj bivšoj stranci da 'krizu kandidata prebrodi što prije'.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kaže da njegova stranka još nema kandidata, nazivajući tu činjenicu slatkim mukama. 'Može se dogoditi da on ne bude iz naših redova, da on bude neovisni, a da ga mi podržimo. Može se dogoditi da bude član HDZ-a, a to ćemo znati za dva-tri dana', rekao je jučer Karamarko napominjući kako Milana Bandića neće podržati.

Od ostalih imena u utrci za gradonačelnika dosad se najviše istaknuo predsjednik udruge menadžera CROMA Vladimir Ferdelji, kojega kao nestranačkog kandidata podržavaju HSLS i HSS.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene